Марія Соколенко

Марія Соколенко

журналіст, репортер

Будуватимуть далі чи знесуть: у Рівному триває судова тяганина навколо скандальної 11-поверхівки

23.05.2017 23:38   Джерело: RvNews
Автор : Марія Соколенко

Ажіотаж навколо скандального будівництва по вулиці Струтинської, 13 б набирає обертів. Нагадаємо, що мова йде про зведення одинадцятиповерхівки впритул до чотирьохповерхового будинку. Будівельними роботами там займається фірма «Рівненський молодіжний житловий комплекс».

Місцеві мешканці почали обурюватися. Адже перед придбанням квартир у МЖК їх запевняли, що там будуть будуватися лише малоповерхові споруди. Після неодноразових скарг, звернень та пікетів, управління обласного ДАБІ визнало це будівництво незаконним та скасувало декларацію про початок будівельних робіт.

МЖК вирішило оскаржити ці дії в Рівненському окружному адміністративному суді. Окрім того, вони вимагають знову зареєструвати їхню декларацію. Розгляд цієї справи триває вже не один рік.

Читайте також

Лікаря Думановського "відмазали" експерти МОЗу
Данильчук знову законослухняний. Провадження проти нього закрите
Чи подружаться обласні депутати з головою?
Генеральний план, як дишло?

Днями відбулося чергове засідання Рівненського окружного адміністративного суду. Представники відповідача – обласного ДАБІ – вкотре намагаються довести, що будівництво здійснювалося незаконно. Й оскільки в МЖК відсутні технічні умови на підключення будинку до інженерних мереж та виявлено порушення державних будівельних норм, вони мали повне право скасувати декларацію про початок будівельних робіт.

Мешканці чотирьохповерхівки розповідають, що вони навіть не мають права користуватися встановленими у їхніх помешканнях котлами, через не наявність тих же  технічних умов.

– В першу чергу слід зазначити, що ми витребували від усіх інженерних служб міста, а саме Обленерго, Рівнегазу, Водоканалу листи, де вони зазначають, що технічні умови на розроблення проектної документації будівництва даного житлового будинку ними не видавалися. Більше того, ці технічні умови видані після того, коли замовник затвердив проектну документацію. Відповідно у розумінні вимог законодавства ці технічні умови повинні бути до розроблення проектної документації, – зазначає представник відповідача Олександр Вороб’юк.

Позивачі ж у свою чергу стверджують протилежне. Зокрема, що головним інженером їхнього будівництва є Ігор Осадчий, який разом з тим являється керівником підприємства «Техноком». Саме він розробляв проектну документацію та здійснював авторський нагляд. Втім, Ігор Осадчий в якості свідка в суді заприсягнувся, що ця інформація не відповідає дійсності.

– В дійсності по цьому будинку мною було розроблено тільки містобудівні розрахунки для отримання містобудівних умов та деякі графічні матеріали на прохання мого знайомого, який має якесь відношення до цього будівництва. Робочого проекту я не розробляв і не є генпідрядником проектування по даному об’єкту, – каже Ігор Осадчий.

Як підтвердження цього факту суду було надано оригінал листа від 22.02.2016 р., в якому зазначається, що Ігор Осадчий не був розробником проекту скандального будівництва по вулиці Струтинської 13 б та не здійснював авторського нагляду.

Оскільки, на певних документах, які у суді були представлені як доказ, є підписи, які за переконанням позивачів, належать саме Ігорю Осадчому, суддя Рівненського окружного адміністративного суду призначив почеркознавчу експертизу. Хоча сам Ігор Осадчий це заперечує – каже, що жодних угод із забудовником не підписував.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews