Ростемо! На Рівненщині зросли доходи обласного бюджету

Й підуть на охорону здоров'я та соціалку

24.05.2017 12:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

За підсумками чотирьох місяців 2017 року власні надходження обласного бюджету перевиконано на 12 мільйонів 300 тисяч гривень. 

Постійна комісія облради з питань бюджету, фінансів та податків 22 травня вже погодила розподіл цих коштів.

Члени профільної постійної комісії за те, щоб ці кошти витратити раціонально на речі потрібні й корисні.

Тож понад 160 мільйонів гривень пропонують спрямувати на заходи реформування системи охорони здоров’я в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Серед іншого, буде реконструйовано чи капітально відремонтовано 57 об’єктів під лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Майже 15 мільйонів гривень спрямовуються на відшкодування вартості ліків пацієнтам для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Депутати погодили розподіл цих коштів між місцевими бюджетами відповідно до статистичних даних про кількість пацієнтів у районах та містах.

2 мільйони гривень спрямовують для Рівненської обласної клінічної лікарні на придбання медичного обладнання, 500 тисяч гривень – Рівненському обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення для придбання медикаментів дорослим пацієнтам, хворим на муковісцидоз, 200 тисяч гривень – Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центру на придбання медикаментів та обстеження учасників АТО.

На понад 1 мільйон 300 тисяч гривень пропонують збільшити видатки на забезпечення належних умов проживання підопічних в установах соціального захисту населення.

Відповідно до Бюджетного кодексу, у 2017 році 50 відсотків суми перевиконання надходжень митних платежів митниць спрямовуються до спецфондів обласних бюджетів на заходи з розвитку автомобільних доріг загального користування. За попередніми розрахунками Рівненської митниці ДФС, у 2017 році орієнтовні надходження становитимуть 424 мільйони 700 тисяч гривень. Тож депутати підтримали пропозицію визначити ці кошти як видатки споживання, а їх одержувачем Службу автомобільних доріг у Рівненській області.

Ці та інші пропозиції депутатів будуть враховані у проекті рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік». А остаточне рішення буде прийняте за результатами голосування під час пленарного засідання 2 червня.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews