Хто з рівненських нардепів провалює медичну реформу

26.05.2017 16:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Минулого тижня парламент не проголосував за включення до порядку денного законопроектів № 6327, 6328, 6329, 6347, які мають стати революцією Гідності для системи охорони здоров’я України.

З семи обранців від Рівненщини лише один нардеп підтримав всі чотири законопроекти, прийняття яких дозволить реформувати медичну галузь в Україні. Інші ж обранці, або були відсутні в сесійній залі, або голосували вибірково. Були й такі, які просто утримувалися чи тиснули «проти».

За пакет з чотирьох законопроектів голос «за» віддав лиш один представник Рівненщини – Юрій Вознюк (НАРОДНИЙ ФРОНТ). Сергій Євтушок (БАТЬКІВЩИНА) утримався по кожному з законопроектів. Олег Осуховський (СВОБОДА) утримався по одному з законопроектів по трьох інших не голосував. Вадим Сидорчук (НАРОДНИЙ ФРОНТ) – не голосував. Андрій Лозовий (РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ЛЯШКА) віддав один голос «проти», два «за» й за один з законопроектів не голосував. Олександр Дехтярчук (БПП) – три голоси «за» й за один з законопроектів не голосував. Василь Яніцький (БПП) – два голоси «за» і два «утримався».

Якщо народні обранці підтримають пакет законопроектів, українці отримуватимуть медичні послуги по системі, яка вже давно успішно функціонує в таких країнах як Норвегія, Італія, Велика Британія та Канада. Впровадження міжнародних протоколів лікування в Україні гарантуватиме якість надання медичних послуг. А державне страхування захистить українців від фінансової загрози в разі хвороб.

 

За матеріалами Благодійної огранізації "Сто відсотків життя Рівне"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews