В об’єктиві – «Музейні гостини» – таку назву має виставка, яка розгорнута у Рівненському краєзнавчому музеї

27.05.2017 08:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

В цьому році виповнюється чверть століття від започаткування Рівненським краєзнавчим музеєм фольклорно-етнографічного свята «Музейні гостини», яке щороку у травні-місяці збирає самобутніх народних майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з різних регіонів України.

 

 

null

Виступає засновниця свята - завідувачка відділом етнографії Рівненського краєзнавчого музею Алла Українець. Фото 2007 р.

У 1992 році на подвір’ї музею зібрались декілька талановитих краян, які демонстрували свій доробок і залюбки розповідали про свою творчість. За 25 років свято не лише набрало масштабності за кількістю учасників і гостей, але й стало одним з найбільш популярних і улюблених свят міста й області, стало відомим в Україні і за кордоном держави.

null

Дитячий фольклорний колектив "Весняночка" на "Музейних гостинах" 2014 року. Фото В. Луца

Історію свята зафіксували тисячі яскравих світлин. Професійні фотографи й аматори щороку заповнюють цими емоційними фотографіями Інтернет та шпальти ЗМІ.

null

"Музейні гостини" 2016 р. Художник Ю. Гончаренко. Фото О.Нагорнюка

Музейні працівники запропонували рівненським фоторепортерам взяти участь у виставці, яка стане ретроспективним представленням одного з найбільш популярних і улюблених свят Рівного.

На виставці експонуються 50 фотографій дванадцяти авторів. Це світлини Віктора Луца, Галини Данильчук, Зої Заболотної, Олексія Нагорнюка, Дмитра Наумова, Руслани Булиги, Олександра Харвата, Тетяни Вакулюк, Анатолія Похилюка, Івана Вєтрова, Станіслава Кремньова, Петра Зубкевича (Гоща).

null
Фотохудожник Анатолій Похилюк і викладач НУВГП Микола Пікула. Фото Галини Данильчук

null

На виставці людно... Фото Галини Данильчук

null

Лірник Андрій Ляшук. Фото Галини Данильчук

До 28 травня – дня проведення свята «Музейні гостини», відвідувачі музею будуть оцінювати й визначати кращі роботи. Імена авторів-переможців будуть названі на святі й відзначені подарунками від відомого рівненського фотомайстра Олександра Харвата.

Галина Данильчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews