Школярка з Вараша за твір «Мама Героя» здобула перемогу на всеукраїнському конкурсі

12.06.2017 15:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Розповідь Ірини Босик учениці 11-го класу гімназії з Вараша, що на Рівненщині, високо оцінило журі, пише Північ-інфо. У творі «Мама Героя» дівчина написала історію матері солдата, вчительки молодших класів, яка, сподіваючись розшукати сина, який пропав безвісти, сама їде добровольцем у зону бойових дій. 

Ось фрагмент з цієї вражаючої розповіді.

Вона давала повідомлення в газети, на радіо. Вона чекала, що хтось відгукнеться, розповість їй, що трапилося, де її син. Та результатів, як і раніше, не було. Тоді вона, мати українського бійця, вирушила добровольцем в зону бойових дій: “Якщо я не можу допомогти своїй дитині, то я буду допомагати тим, які потребують моєї допомоги”. Тамара Іванівна постачала їжу, медикаменти у найвіддаленіші місцевості, охоплені війною, турбувалася про дітей, які залишилися не тільки без даху над головою, але й без батьківської підтримки. Був випадок, коли їй зателефонували й повідомили, що хлопця, схожого на її сина, доставили до лікарні з пораненням середньої тяжкості. У той момент у неї засяяли очі, почало по-новому битися серце, вона ніби знову народилася. Але уявіть тільки, у якому розпачі вона знаходилася, коли дізналася, що це не її син. Мабуть, найстрашніше ‒ це отримали надію, і знову її втратити. Тоді Тамара Іванівна знову і знову поринала в роботу, аби тільки відвести ці страшні думки про те, що її сина, можливо, немає в живих.

Пройшов ще один місяць. Прийшла зима. Під час однієї з поїздок у найдальші райони вона випадково почула про те, що у місцевій лікарі лежить молодий хлопець з амнезією, і ніхто не знає, хто він і звідки і що з ним робити. Тамара Іванівна погодилася допомогти юнаку знайти рідних та близьких. Яке ж було її щастя, коли вона побачила хлопця ‒ це був її син. А вона так довго його шукала!

Головне у житті ‒ це надія. Потрібно завжди вірити серцю. Ніколи ніхто не знає, у який вир подій занесе життя, але надія має жити завжди.

За свій талант Ірина Босик отримала нагороду та грошову премію. Організатором Всеукраїнського конкурсу літературних творів серед учнів 9-11-х класів є об’єднання жінок «Яворина» Про це повідомляє Північ-інфо з посиланням на прес-службу Рівненської обласної ради. На конкурс року надійшло 525 робіт із різних областей України. Переможцями стали 59 учасників конкурсу.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews