Володимир Хомко: «Ми нині так наоб’єднуємося, що не знатимемо як роз'єднатися!»

18.06.2017 13:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Чому навколишні села не приєднуються до Рівного? Таке питання задали журналісти міському голові в кулуарах міської ради.

Міський голова відповів, що неодноразово звертався, пропонував об’єднатися без будь-яких вимог і умов. Пояснював, що для міста й прилеглих сіл треба розробити один спільний генеральний план. Лише в такому разі земля і її ресурси будуть використовуватися з користю.

– Якщо ми до цього об’єднання не прийдемо, не організуємося, то затиснемо Рівне в лещата й зіпсуємо території навколо міста, – сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.

null
Село Біла Криниця на трасі Рівне-Київ

Що ж стоїть на заваді такому об’єднанню? – намагалися зрозуміти представники ЗМІ.

– Те, що об’єднання в ОТГ здійснюється в нашій державі за добровільним принципом. – відповів міський голова. – От маємо: громада зацікавилася й начебто не проти об’єднання з містом, а селищні голови – проти. Недавно відбувалися зустрічі в Білій криниці та в Обарові. Й ні до чого конкретно ми не домовилися. В більшості сільських громад люди не зовсім розуміють суть того, що має відбутися, чого від цього об’єднання очікувати. От, як у Білій Криниці я почув. Люди все сприймають на інтуїтивному рівні, а у спілкуванні переходять на емоції, – пояснює Володимир Хомко і додає:

– Моя думка така, що треба було зробити так, як було у Польщі. Поляки найняли інститути, розробили реформу, врахували логістику, історію й інші нюанси й сказали: «Отак буде!» – і впровадили цю реформу, нікого не запитуючи.

Бо люди, які не поінформовані й не є фахівцями, неспроможні прийняти правильне рішення. У мене є побоювання, що ми нині так наоб’єднуємося, що не знатимемо як роз'єднатися.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews