У Рівному був випускний бал

25.06.2017 00:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Як, зрештою і у всій Рівненщині й Україні. Щасливі й неймовірно красиві випускники, горді й трохи схвильовані, зі сльозою на очах, їхні батьки та вчителі. Свято прощання зі школою. Свято прощання з дитинством.

Були-були діти і от якось геть непомітно виросли. Стоять вже в дорослих зачісках і у бальних сукнях дорослі красуні наречені, одна одної краща, а поруч їх підтримують галантні кавалери в смокінгах та краватках.

null
Попереду - оркестр, прапори й материнські рушники

Оркестр грає марш в доросле життя. І вони йдуть молодим стрімким кроком, крокують рідним містом як діти востаннє – школа за школою, клас за класом, в руках символічні жовті й блакитні кульки. Вони нині герої цього дня, цієї урочистої миті. Навіть сонце їм заусміхалося, наче зумисне на цю дивовижну мить десь поділися усі грізні хмари.

null
Прапори міста й України
null
І рушник вишиваний - на щастя, на долю

Маса репортерів ловлять в свої об’єктиви молоді обличчя й неповторні усмішки. Особливо прискіплива увага до тих, хто у дві лінії вишиковується перед пам’ятником Шевченка і найвищою владою міста та області. Їх, медалістів, цього року дев’яносто! Дев’яносто з усіх 1320 випускників міста. Оцих найталановитіших, найрозумніших і найстаранніших дівчат і хлопців, які зуміли досягти найкращих успіхів у навчанні, набрали найвищих балів у випускних випробуваннях.

null
Рівненські медалісти

Їхня ретельність та старання у навчанні не минуть даремно. Мине це тривожне літо і стоятимуть вони на іншому святі, де їх посвячуватимуть у студенти найкращих вишів України й зарубіжжя.

null
 

Урочиста й піднесена мить: звучить гімн України. А тоді призери шкільних олімпіад мають найвищу честь покласти квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

null
Квіти Кобзареві

Напутні слова від влади міста й області. Виступають міський голова Володимир Хомко, заступник голови обласної адміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, заступник голови облради Олексій Бучинський. З усіх вітальних слів запам’ятовується найвагоміше: де б ти не був, куди б не закинула тебе доля, ніколи не забувай того міста, яке тебе виростило й виплекало, дало тобі знання й крила, щоб ти міг злетіти до своєї мрії.

null
Випускників вітає міський голова Володимир Хомко

Висловлювали випускникам і над поширене й дуже важливе побажання – правильно обрати професію, свій шлях у доросле життя, бо від цього залежить як особиста доля, так і успіх твоєї країни.

null
З вітальним словом виступає заступниця голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко

Заступник голови обласної адміністрації Світлана Богатирчук-Кривко нагадала випускникам про те, що вони закінчують школу в особливий час – для них відкрита Європа. Ми маємо омріяний безвіз. А для молоді це означає ширші обрії, ширші можливості, бо вони можуть обирати собі місце для навчання як в Україні, так і поза її межами.

null
З вітальним словом виступає Олексій Бучинський, заступник голови Рівненської обласної ради

 

null
 

На святі було велелюдно. Адже цілими родинами рівняни прийшли, щоб привітати своїх і знайомих випускників. І було щемно. Було трепетно на серці в кожного. І не один думав: «Безвіз. Поїдуть. А чи повернуться додому? Чи буде змога цим юнакам і юначкам реалізуватися в рідній державі? Чи збудуться їм їхні побажання, які кожен загадав для себе, пустивши в небо кульки рідних жовто-блакитних кольорів? Чи не доведеться цим юним хлопцям поповнювати лави вояків там, на передовій?»

null
Вручення медалей відмінникам навчання міським головою Володимиром Хомком та його заступницею Галиною Кульчинською

 

null
Кульки з бажаннями - в небо...

Чи не найголовніше бажання, яке було в думці кожної людини, це було бажання миру на нашій українській землі. Ще розвитку економіки, реформ. Бо так хочеться кожному з нас вірити, що ці гарні дівчата й хлопці не опиняться завтра в рядах безробітних, не поповнять ряди заробітчан у ближньому зарубіжжі, а зможуть реалізуватися за покликанням і їхні знання та вміння будуть потрібні своїй державі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews