У Піскові, що на Костопільщині, громада будує школу. Повним ходом

26.06.2017 19:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

А змусило до цього саме життя. Школа, в якій нині навчаються пісківські діти, визнана аварійною. Будівництво нової школи, всупереч усім труднощам і відсутності належних коштів, розпочали в минулому році. У 2016 році на будівництво було виділено понад 16 мільйонів гривень. А цього року завдяки активній позиції громади та влади, спільними зусиллями владнали усі негаразди із землею і віднайшли кошти для продовження будівництва.

І от, практично за неповний рік – результат на лице: Минулого року розпочали будівництво лише восени, а вже тепер у червні 2017-го збудували два поверхи стін, змонтували покрівлю, проклали електро- та водомережі, встановили енергозберігаючі вікна.

null

Все це побачили на власні очі консультанти з питань децентралізації проекту ПУЛЬС, які відвідали Пісківську громаду і завітали на будівництво нової школи.

Цьогоріч на добудову школи передбачили вже 23 мільйони гривень, з яких 90% профінансує Державний фонд регіонального розвитку, решту додасть місцева влада. У майбутньому це буде сучасний заклад разом із актовою залою, перехідною галереєю та їдальнею. Також буде – стадіон і спортзал. Будується школа за європейськими нормами, зокрема, враховані енергозберігаючі технології, поблизу школи облаштовують твердопаливну котельню,  будуть окремі входи для учнів початкових класів.

null

В перспективі це буде опорна школа розрахована на 226 місць, – повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ.

– Зведення навчального закладу має велике значення для громади, – переконаний голова ОТГ Василь Ярмольчук. – Адже село Пісків перспективне, бо знаходиться за 12 кілометрів від райцентру та за 50 – від обласного. На території Пісківської сільської ради проживає майже 2,5 тисячі жителів. Молоді сім'ї залишаються у селі, а народжуваність щороку зростає. Урочисте відкриття нової школи запланували на грудень 2017 року.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews