У Рівному оприлюднили підсумки ЗНО та розповіли про новації вступної кампанії 2017

02.07.2017 15:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З пресою зустрілися представники Управління освіти і науки Рівненської ОДА спільно із Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти та представниками вищих навчальних закладів міста. Йшлося про цьогорічні результати навчання та нововведення при вступі до вищих навчальних закладів.

Цьогоріч на Рівненщині було зареєстровано 9 269 учасників ЗНО для проходження 31 860 тестувань. Середній відсоток явки склав 96%.

null

Відомо, що троє учасників набрали найвищий бал. Зокрема, одна особа з Володимирецької ЗОШ №1 – із географії. Ще двоє – з Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» та школи №1 у м. Вараш – із хімії.

У порівнянні з минулим роком, рекордних 200 балів вдалося набрати лише одному випускнику того ж ліцею «Елітар» – з математики. Про це повідомляє прес-служба управління освіти й науки Рівненської ОДА.

Результати тестів учасники ЗНО зможуть побачити на інформаційній сторінці Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти у вигляді «інформаційної картки».

Що стосується вступників на магістратуру за спеціальністю 081 «Право», то вони складатимуть профільне ЗНО і лише за його результатами зараховуватимуться в університет.

null
Лариса Середяк

– Реєстрація вступників триватиме з 12 по 25 липня 2017 року. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з вищих навчальних закладів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка, – розповіла директор Львівського центру Лариса Середяк.

Для кожного вступника, зареєстрованого для участі в єдиному фаховому випробуванні, на веб-сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку «Кабінет вступника». Доступ до сторінки можливий за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

Обласний очільник освіти і науки Григорій Таргонський  розповів про новації та особливості вступної кампанії 2017 року.

null
Григорій Таргонський

– Із 29 червня стартує реєстрація електронних кабінетів. Триватиме до 25 липня 2017 року. Для вступу до ВНЗ приймаються сертифікати ЗНО лише 2016 та 2017 років. На місця держзамовлення можна подати 9 заяв на 4 спеціальності. І у кожній заяві, поданій через електронний кабінет. абітурієнт зазначає пріоритетність від 1 до 9. На контрактну форму кількість заяв не обмежується».

Зазначимо, що цього року впроваджено чотири коефіцієнти до конкурсного балу – регіональний, галузевий, сільський і першочерговий.

Регіональний коефіцієнт – 1,02 – орієнтований на те, щоби створити кращі можливості для вступників, які обрали ВНЗ у регіонах України.

Галузевий коефіцієнт – 1,03 – використовуватиметься лише для поданих заяв з першими пріоритетами на інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності, які потребують підтримки.

Сільський коефіцієнт – 1,02 – стосуватиметься осіб, які у рік вступу здобули повну загальну середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів.

Електронна заява та усі необхідні документи подаються через особистий електронний кабінет на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua 

Детальна інформація щодо користування кабінетом знаходиться тут:

http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/06/26/27-chervnya-za-uchasti-ministra-osviti-i-nauki-ukrayini-liliyi-grinevich-vidbudetsya-pr/

Докладніше про новації щодо вступу до ВНЗ та коледжів можна ознайомитись на сайті управління освіти і науки Рівненської ОДА http://www.rvosvita.org.ua

Або на «гарячих телефонних лініях» МОН: 

+38 (044) 287-89-29

+38 (068) 951-25-13

0800 504 425

ЄДЕБО

+38 (044) 239-86-18

Управління освіти і науки Рівненської ОДА

26-16-33

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews