Степань – новий туристичний маршрут, що презентували на рівненському Поліссі

05.07.2017 10:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Туристів запрошують до селища Степань, що у Сарненському районі Рівненської області. Там презентували новий туристичний маршрут, повідомляє Північ-інфо. До уваги подорожуючих чудова природа, гробниця старовинного роду, руїни замку, церква без єдиного цвяха, музей історії селиша та цілюща вода з живого джерела.

У селищі можна побачити унікальну та старовинну Свято-Троїцьку церкву.

null
Свято-Троїцька церква у Степані

Це єдина споруда, яка в первинному вигляді збереглася до наших днів і є найстарішою будівлею в Степані. Храм належить до шедеврів монументального дерев’яного зодчества Полісся, відноситься до пам’ятників архітектури і вражає своєю унікальністю, адже побудований спеціальним методом – зарізуванням брусків, тобто при його зведенні не було використано жодного цвяха.

null
Руїни Степанського замку

А ще тут можна відвідати древній вал, де колись стояв мурований кам’яний замок, що був обгороджений високими дубовими частоколами, вежами, бійницями. Цей замок був побудований в XVI століття Степанськими князями. Нині від нього залишилась лише частина стіни. У туристичний маршрут включена також гробниця графів Ворцелів (XVII ст.), рід яких прожив у Степані найдовше – більше 100 років.

Є декілька пам’ятників: Тарасу Шевченку, Героям Небесної Сотні, Героям УПА, пам’ятний знак «Тризуб», а ще цікаво буде дізнатися про історію Степаня у Народному музеї селища.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews