На Рівненщині намагаються примирити вірян різних конфесій

26.07.2017 16:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Державні службовці Рівненської ОДА разом з іноземними експертами намагаються знайти шляхи порозуміння та примирення між вірянами різних конфесій.

Практичний семінар з питань свободи релігії або віросповідання, ненасильницької комунікації та міжконфесійного діалогу, відбувся минулого тижня у Львові. До участі у заході долучилися представники влади, священнослужителі УПЦ та УПЦ КП, громадські організації з Рівненщини та Тернопільщини.

Ініціаторами проекту стала місія ОБСЄ в Україні, яка вже понад два роки відстежує ситуацію в областях, де розпалюються вогнища міжконфесійних суперечок.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Багатирчук-Кривко розповіла, що Рівненська облдержадміністрація однаково рівно ставиться до представників усіх конфесій та віросповідань в області і жодного разу не уникала, а, навпаки, брала участь у налагодженні конфліктів на релігійну тему.

У програмі тренінгів були сформовані команди учасників, які практично розглядали конфліктні ситуації, знаходили можливості для діалогу задля вирішення проблеми. В цьому їм допомагали іноземні експерти.

Лекції і бесіди вели спеціалісти різних галузей, які працюють у різних державах та приїхали поділитись досвідом. Серед них – громадяни Італії, Шотландії, Киргизстану, США, Вірменії, Польщі.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews