До Дня міста рівнянам обіцяють "Громадський простір"

05.08.2017 06:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Заступник міського голови з питань архітектури та містобудування Віталій Герман ініціював створення «Громадського Простору» для рівнян та гостей міста.

"Відкриймо для себе обличчя іншого, нового Рівного, в якому рівняни та гості міста почуватимуть себе значно комфортніше та дихатимуть вільно", - написав своїй сторінці у фейсбуці Віталій Герман.

 

Заступник міського голови анонсував, що 27 серпня на святі до Дня міста для громадськості будуть продемонстровані результати дизайнерських рішень архітекторів для покращення благоустрою та інфраструктури міста.  

Локація – майдан Незалежності (поблизу кінопалацу Україна), а також у приміщенні Рівненського Регіонального центру надання адміністративних послуг, що на майдані Просвіти, 2. 

"Ми рідко проводимо вільний час у просторі міста. В основному, "вийти в місто" означає, що ми все одно прямуємо до певного закладу: улюблена кав’ярня, де ми спілкуємося з друзями, кінотеатр чи дискотека. Сьогодні міський простір не виконує сповна свою роль в якості громадського. Він швидше є транзитом між домом, роботою та закладами громадського призначення.

Причиною відсутності громадських просторів у сучасних містах можна вважати пострадянську алергію на все колективне та комунальне. Тому міський простір, до якого ставляться як і до усього колективного – з відразою та недовірою, з часом здеградував. Новий громадський простір – це частина міста, яка не є ні домом, ні роботою, ні торгівельним закладом, ні комунікацією між цими елементами", - зауважив п. Герман. 

Між тим, побачити на власні очі й оцінити результати дизайнерських рішень архітекторів зможе кожен бажаючий, особливо ті громадяни, хто зацікавлений у розвитку рідного міста. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews