Рівненський боєць ММА Павло Демиденко: «Планую увірватися в «UFC»

07.08.2017 22:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Анастасія Боднарська

Він обожнює спорт, любить тренуватися і кожного дня відпрацьовує свою техніку. Все частіше його називають «надією ММА». 21-річний рівнянин Павло Демиденко є п'ятиразовим чемпіоном України з трьох видів спорту – змішаних єдиноборств (ММА), бразильського джиу-джитсу та греплінгу. Прямо у тренувальному залі він розповів кореспонденту "Новин Рівненщини" про своє заняття, яке стало його роботою, а також про свої плани на майбутнє.

null
Одне з перших тренувань. Фото з альбому П. Демиденка

Павле, на початку нашої розмови попрошу тебе пояснити нашому читачеві, що ж таке ММА?

– ММА – це змішані бойові мистецтва, а саме спорт, який включає в себе всі види єдиноборств. Мова йде про боротьбу, дзюдо, бокс, кікбоксинг. Змішані єдиноборства представляють собою поєднання безлічі технік, шкіл і напрямків єдиноборств. ММА є повністю контактним боєм із застосуванням ударної техніки та боротьби як в стійці (клінч), так і на підлозі (партер). Термін «Mixed Martial Arts» був запропонований в 1995 році Ріком Блюмом, президентом Battlecade, однією з ранніх організацій ММА і, згодом, знайшов стійке застосування і в неангломовних країнах.

– Павле, а як все починалося? Коли ти взагалі почав займатися спортом та яким саме?

– Більше шести років тому. Розпочинав з різних видів спорту, бо шукав себе. Відвідував чимало спортивних секцій, але ніяка з них мені не лежала до душі. В якийсь момент я почав шукати інформацію саме про один із видів боротьби – бразильське джиу-джитсу в Рівному (далі – БДД). Знайшов, де тренували Олена Ліснічук та Руслан Дзедзеля – тоді це був єдиний клуб з БДД в Рівному. Коли я вперше вийшов на татам (спортивні борцівські мати) і почав боротися – я відчув, що це саме те, чим би я хотів займатися в житті. Почувався в тому, як наче риба у воді. Саме в той час я задумався про ММА. І аж в 2015 році я наважився остаточно перейти в цей вид спорту. Відтоді та донині мене тренує і є моїм наставником Богдан Романович. 

null
Змагання з джиу-джитсу. Фото з альбому П. Демиденка

– Хочу спитати про досягнення. Назви, будь-ласка, свої чемпіонські титули й звання. 

– Наразі я є п'ятикратним чемпіоном України з трьох видів спорту. У 2011 році, займаючись БДД менше півроку, я двічі став чемпіоном України з бразильського джиу-джитсу. Що цікаво, хлопці, які теж виступали на чемпіонаті, не вірили, що я новачок. Бо вони ж їхали на турнір з хорошою базою самбо і займалися по 5-7 років до цього. У 2012 та 2013 роках я ставав чемпіоном України з греплінгу. Вже у 2015 я здобув золоту медаль на чемпіонаті України з ММА серед молоді. До речі, спортсмени з Рівненщини, старші 18-ти років, ніколи до того не вигравали такі чемпіонати. У 2016 році я став чемпіоном України з вільного козацького двобою. Нині я є також кандидатом у майстри спорту з ММА (змішаних єдиноборств), майстер спорту з козацьких двобоїв. Ще в 2013 був атестований на синій пояс з бразильського джиу-джитсу. Тоді я був наймолодшим «синім поясом» в Україні. Зараз я перейшов виступати на професійну арену. 

null
В обіймах батька. Фото з архіву П. Демиденка

– Щодо професійних боїв. Скільки у тебе вже є перемог? 

– У 2016-му, як я вже казав, почав виступати професійно. Що значить професійно? Це означає, що два спортсмени ММА виходять в спеціальну клітку, яка називається «октагон». У них з собою – лише капа (захист на зуби), рукавиці та захист на пах. Звичайний поєдинок триває три раунди по п'ять хвилин. Наразі я вже маю 5 професійних перемог. Жодного разу не програвав і не буду. Під час своєї професійної кар'єри я перемагав представників Грузії, Ірану та Білорусі. Це професійні бої, які можна віднести до міжнародного рівня. Взагалі я виступаю під егідою професійної бійцівської організації «Real Fight Promotion». У березні цього року я бився у Рівному в головному бої вечора. Тоді я переміг іранця. Підтримка моїх земляків була шалена. 

null
З братом перед міжнародними змаганнями. Фото з архіву П. Демиденка.

– Кажуть, що ММА - це бої без правил. Наскільки це є правдою? 

– Це не зовсім правильно, оскільки в ММА є ряд речей, які заборонено використовувати в бою. Зокрема, мова йде про удар в пах, удари в потилицю, хребтову зону. Також не можна лізти пальцями в очі супернику. 

null
Професійний бій в октагоні в Рівному. Фото з альбому Павла Демиденка

– Чим зараз займаєшся? 

– Наразі я вступив до магістратури на спеціальність «Фізична реабілітація» в МЕГУ. Поєдную навчання з тренуваннями, які вже стали роботою. Обов'язково, як і кожна праця, бої оплачуються. Оплата регулюється залежно від твоєї репутації та імені. А ще зараз я починаю спеціальну підготовку до турніру, який відбудеться 8 жовтня у Львові. Про суперника я вже знаю. І чекаю офіційного затвердження з боку організаторів. Нехай це трішки буде сюрпризом для рівненських фанатів. 

null
Зважування перед боєм. Фото з альбому Павла Демиденка

– Як зазвичай триває підготовка до професійного поєдинку? 

– З самого початку оголошують дату проведення турніру. Ось тоді й починається справжній бій. Це, як мінімум, дві-три години щодня ти маєш проводити у спортивному залі. Мова йде про два, а то й три тренування в день. Також потрібно регулювати свою вагу, оскільки ти заявлений у відповідну категорію. Ти повинен скидати зайві кілограми. Потрібно слідкувати за тим, що їси та скільки п'єш води в день. Загалом треба випивати вдень 5-6 літрів води та 5-6 разів харчуватися. Також потрібно слідкувати за своїм психоемоційним станом. А ще – готувати до бою себе ментально. Бо ж тобі потрібно вийти в октагон та битися з людиною. «Підводними каменями» на шляху до професійних поєдинків є травми та перетренованість. 

– Хто тебе підтримує та надихає? 

– Сам себе надихаю рухатися вперед, аби досягти вершин. Хочу, аби мої батьки мною пишалися. Моя підтримка – це всі мої рідні, близькі та моя друга половинка. Мені дуже допомагає мій тренер Богдан Юрійович Романович. Ми маємо спільні цілі, до яких йдемо разом. Він радіє та хвилюється за мої перемоги не менше, ніж я. Сприяють моєму росту й мої одноклубники. 

null
Після виграшу головного поєдинку вечора у Рівному. Фото з альбому П. Демиденка

– Чи є в тебе хобі?

– Моє хобі – це і є ММА. Я люблю переглядати та аналізувати бої. Дивлюся кожен професійний турнір без винятку. Мені цікаво «брати собі на озброєння» нові прийоми, слідкувати за технікою спортсменів. І саме тому моя підготовка триває весь час, а не залишається в спортивному залі. 

null
З тренером. Фото з альбому П. Демиденка

– Як в Україні, і, зокрема, на Рівненщині, розвивається цей вид спорту? 

– У світі змішані єдиноборства розвиваються досить стрімко. Я думаю, що незабаром в Україні ММА за популярністю наздоженуть бокс. В Україні є досить багато бійців, які заявляли про себе на професійному рівні. Наша збірна з ММА з року в рік займає призові місця на чемпіонатах Європи та світу серед аматорів. На жаль, це не є олімпійським видом спорту. На Рівненщині розвитком цього виду спорту займається Богдан Романович. Щодо умов підготовки до турнірів скажу, що основне – це тренувальні партнери, а не якість спортивних залів. Той, хто хоче розвиватися – шукає можливості, а той, хто не хоче нічого робити – шукає відмовки. 

null
Змагання з джиу-джитсу, чергова перемога. Фото з альбому Павла Демиденка

– Що плануєш у майбутньому?

– Хочу цілком розкрити свій потенціал. Планую увірватися в бійцівську професійну організацію номер один в світі «UFC». Для того, аби там позмагатися з кращими бійцями світу і перемогти їх. А також завоювати золото «UFC» – чемпіонські пояси. Хочу бути в своїй справі номером один.

– Бажаю успіху й дякую за інтерв’ю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews