Фермер зі Здолбунівщини винайшов «жуколовку»

12.08.2017 22:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині у селі Миротин Здолбунівського району винахідливий фермер придумав та зібрав «жуколовку», мета винаходу - боротьба з колорадським жуком.

Свій пристрій Іван Купервас створив з домашнього металобрухту. Винахідник каже, що в його родині не кроплять картоплю хімікатами, натомість збивають колорадських жуків з кущів вручну, а це довго й фізично важко.

Кілька років тому Іван Купервас накреслив макет майбутнього винаходу, а пізніше запатентував новинку.

«Жуколовка» являє собою невеликий возик із крилами та ящиком, куди падають шкідники. Деталі виробу з’єднані старими трубами та арматурою. Принцип роботи пристрою надзвичайно простий: крила нагинають картопляні кущі, струшуючи жуків у жолоб. До слова, «жуколовка» псує рослини, а от колорадських жуків стає значно менше. Зі слів винахідника, за 15 хвилин він очищає 20 соток поля. 

Іван Купервас сімейний чоловік, має дружину і трьох дітей. Відтак, його винаходи здебільшого призначені для полегшення польових та домашніх робіт. Наприклад, для дружини він розробив блендер, вмонтувавши дрель у бідон.

Фермер зізнався, за «жуколовкою» односельчани звертаються часто, іноді просять також змайструвати щось подібне. Проте,  з ціною на свої вироби сільський винахідник поки не визначився.

За матеріалами http://news.agro-center.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews