Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Рівненських журналістів розвели: Олексій Муляренко у відставку не подав. Прес-служба ОДА виявилася несправжньою.

23.08.2017 19:03   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Cьогодні 23 серпня, у День прапора, журналістам Рівненщини влаштували іспит на зрілість чи то пак, – на пильність, уважність. На поштові скриньки рівненських видань та інтернет-ресурсів від імені прес-служби Рівненської ОДА надійшов прес-реліз під назвою «Олексій Муляренко подав у відставку» з прикріпленою фотографією голови РОДА.

null
Фейкове повідомлення

І добра частина нас, представників мас-медіа, тому прес-релізу повірили й навіть швиденько запустили інформацію в роботу – поставили в колонку новин.

null

На нашому сайті новина простояла одну хвилину. Вчасно зателефонували колеги. Особливо ті мої колеги, хто працює на стрічці новин, де треба все робити дуже оперативно, розуміють, що потік різних новин великий, оперативність роботи має бути швидкою і в цьому безупинному конвеєрі можна й не звернути уваги на наявність одинички в електронній адресі прес-служби РОДА.

Для порівняння продемонструю обидві адреси: правильна – Рівненська ОДА pres.roda@gmail.com; фейкова Рівненська ОДА pres.roda1@gmail.com.

У Фейсбуці, в спільноті «Журналісти Рівненщини» опублікував на своїй сторінці спростування радник голови РОДА Сергій Мініч такого змісту: «Сьогодні на ваші скриньки надійшов фейковий лист з нібито пошти прес-служби ОДА про відставку голови ОДА. Офіційно повідомляю, що даний лист є фейком, а пошта немає жодного відношення до прес-служби ОДА!!!»

null
Пост Сергія Мініча. Фото ФБ

Тепер рівненські журналісти ламають собі голови: що це було? Звідки цей фейк? Для чого? Яку мету переслідує людина, яка це зробила?

Журналіст Олег Кордонець  у коментарі Мінічу відписав: «Фейк, але досвід показує, що такі "фейки" зазвичай є передвісниками реальних подій».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews