«Металеве серце України» знову у Рівному

27.08.2017 07:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Вже шостий рік поспіль Рівне проводить міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. В суботу відбулось урочисте відкриття цього загартованого у вогні свята. Десятки майстрів ковальського мистецтва з різних регіонів України та із закордону представили свої металеві творіння у розгорнутому на «Лебединці» «ковальському містечку».

null
Балерина. Фото Г. Данильчук

Лагідне серпневе сонце на землі розжарював вогонь горнів, вистукували молоти по ковадлах, і оживав в міцних руках ковалів твердий метал, перетворюючись  у різноманітні маски, які на завершення будуть показані глядачам. Це було одне із завдань учасників фестивалю. Цьогорічна тема фестивалю – «Театр абсурду», тема конкурсної роботи – «Маріонетки».

null
Балерина. Силует. Фото Г. Данильчук

Справжнім іменинником свята став коваль із м. Славута Артем Вольський, який створив велику металеву скульптуру – «Балерина». Віднині ця застигла в динаміці танцю металева дівчина стане «рівнянкою» і займе місце поруч з авторськими роботами п. Артема Вольського – металевими скульптурами «Пожежника», «Гойдалки», однієї з рибок, що вже прижилися на алеї Молодіжного парку.

null

Ініціатором, основним організатором і справжньою господинею свята художнього ковальства у Рівному є директор ПП «Рівнебудпостач» та керівник арт-галереї ковальства Ніна Крока.

null

Розважили учасників і гостей фестивалю і козаки з козацького табору «Гайдамаки», влаштувавши змагання сили, спритності і здорового духу. Особливо сподобалось брати участь у козацьких розвагах дітлахам.

День перший 26 серпня, у суботу, завершився, але ковальський фест буде продовжений сьогодні, 27 серпня, в неділю, - у день свята нашого міста Рівне.

null
 
 
 
null
Ковалів вітає міський голова В.Хомко. Фото Г. Данильчук

null

 
 
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
 
null
 
null
 
null
 
null
null
 
null
 
null
 
null
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
 
null
null
null
 
null
 
null
Фото та репортаж з місця події Галини Данильчук 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews