Рівненські рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки освітніх закладів

27.08.2017 14:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні нового навчального року рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки освітніх закладів.

Вже за тиждень в освітніх закладах країни розпочнеться новий навчальний рік. Саме тому питання забезпечення ефективного протипожежного захисту в установах, гарантування безпеки учасників навчально-виховного процесу нині є вкрай актуальним.

Співробітники ДСНС України продовжують проводити перевірки у загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах з метою контролю за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки.

Під час відпрацювань рятувальники перевіряють наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання в належному стані шляхів евакуації з приміщень навчальних закладів, стан утримання електрогосподарства та справність внутрішнього протипожежного водогону.

Додатково з працівниками навчальних закладів проводяться інструктажі щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Крім того, фахівці ДСНС розповсюджують тематичні листівки з основними правилами безпеки життєдіяльності та наочні агітаційні матеріали для оновлення в закладах освіти куточків безпеки.

Подібна профілактична робота триватиме до завершення літніх канікул по всій території України аби гарантувати всім учасникам навчального процесу безпечні умови під час перебування у школах.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до керівників навчальних закладів з проханням з усією відповідальністю поставитися до виконання заходів по забезпеченню вимог правил пожежної та техногенної безпеки.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews