Рівне європейське: на святі міста були делегації із ряду міст-партнерів

28.08.2017 18:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Зокрема з рівнянами святкували делегації з міст Польщі та Грузії. Так, делегація із міста-партнера Забже (Польща) на чолі з Президентом міста пані Малгожатою Манька-Шулік прибула до Рівного напередодні міського свята.

null
Малгожата Манька-Шулік. Фото Г. Данильчук

У складі делегації було 7 осіб. Пані Президент в нашому місті вже втретє і завжди з глибокою цікавістю відвідує рівненські заклади культури, знайомиться з життям українського міста.

Польські гості були учасниками відкриття джазового фестивалю, відвідали музеї міста, фестиваль «Металеве серце України». Зокрема, побувавши у Рівненському краєзнавчому музеї, гості з Польщі з великим захопленням ознайомились з експозицією шедеврів сакрального мистецтва – колекціями «Волинська ікона» та «Дерев’яна народна ікона».

null
Міський голова Рівного з іноземними гостями. Фото з сайту Володимира Хомка.

Пані Малгожата відзначила, що приїжджаючи до Рівного, вона щоразу приємно вражена чистотою, охайністю міста і досить значним поступом нового будівництва.

Нагадаємо, що між містами Рівне і Забже налагоджені міцні і дієві стосунки, й на першому місці стоять питання культури. Так, за підписаною угодою про культурне співробітництво, щороку учні Рівненської художньої школи є учасниками Міжнародного фестивалю малювання в м. Забже. За угодою про співпрацю здійснюють обмінні гастролі й наші театри.

null
Іноземні делегації біля надпису "Рівне" на Лебединці. Фото прес-служби міськвиконкому

Члени іноземних делегацій, які прибули на святкування Дня міста Рівного з Польщі та Грузії взяли участь у святковій фотосесії на "Лебединці", біля спеціально спорудженого напису "Рівне" зі стилізованим логотипом міста. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews