Партія «За життя» вийшла на друге місце в рейтингу партій – опитування

29.08.2017 16:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Партія Вадима Рабіновича “За життя” впевнено займає другу позицію в рейтингу електроральних симпатій українців.

Такі дані отримала компанія GFK-Ukraine в результаті опитування, проведеного серед 4800 респондентів на замовлення американської організації Centerforinsightsinsurveyresearch (Центр внутрішніх соціологічних досліджень, проект Міжнародного республіканського інституту).

Зокрема, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, партія “За життя” отримала б 6% голосів виборців (серед тих, хто взяв би учать у голосуванні).

Такий же результат показала і Радикальна партія, яка розділила з “За життя” друге місце. У той же час розмістилася на першій позиції партію “Батьківщина” підтримали 12% респондентів. Блок Петра Порошенка і Опозиційний блок розділили третє місце з показником підтримки в 5%.

Решта політсили виявилися на межі проходження до Верховної Ради. При цьому 36% респондентів поки не вирішили, кого підтримати на парламентських виборах.

рейтинг опитування

Опитування позначило ряд тенденцій, що виникли на електоральному полі. Зокрема, подальше падіння рейтингів правлячої БПП і декларує свою опозиційність Оппоблоку. І на тлі цього – поліпшення позицій “Батьківщини” і, особливо, “За життя”.

Партія Вадима Рабіновича піднялася на одну сходинку в порівнянні з раніше опублікованими опитуванням, проведеним українськими соціологічними службами – Інститутом аналізу і прогнозування, Центром Соціальний моніторинг і Українським інститутом соціальних досліджень імені Яременка.

Нагадаємо, згідно з попереднім опитуванням, “За життя” займала третю позицію після Батьківщини і Блоку Петра Порошенка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews