Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

На Рівненщині унікальний випадок: до відповідальності притягнули того, хто хотів дати хабаря

31.08.2017 15:05   Джерело: RvNews
Автор : Дарина Ясна

Ми звикли до повідомлень про притягнення до відповідальності тих, хто вимагає та бере хабарі. Проте є на Рівненщині й чесні чиновники. Про таких просто менше пишуть. Зокрема, у Сарненському районі зафіксовано безпрецедентний випадок: затримали і судитимуть того, хто намагався дати хабар.

Затримали мешканця Полісся, який пропонував хабар 500 доларів працівнику Сарненського відділу поліції й помістили в ізолятор тимчасового тримання. Про це повідомляє Північ-інфо.

31-річний житель одного з сіл Сарненського району пропонував співробітнику районного відділу поліції у його службовому кабінеті 500 доларів США за уникнення кримінальної відповідальності за вчинений ним раніше злочин – за те, що вкрав мотоцикла. Поліцейський від грошей відмовився та діяв у межах чинного законодавства. Про це інформує Сарненська місцева прокуратура.

Тепер чоловіку за пропозицію хабаря чоловіку загрожує покарання у виді штрафу в розмірі від п’ятсот до семисот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років.

Ця історія повчальна: уявіть собі, коли б натрапив цей чоловік, який намагався всунути хабар працівнику поліції, - на іншого працівника, нечесного. Такого, щоб цей хабар у 500 доларів тихенько поклав собі в кишеню і був би з того радий, що за ці гроші купить нарешті нові меблі чи жінці нову шубу придбає. Шкріб голову хіба що одним: як відмазати злочинця.

От через що й маємо в нашій країні те, що маємо: подібні історії, як ця, на жаль – поодинокі, а можна сказати – унікальні. Зате хабарників – аж кишить. І далеко не всіх ловлять. А щоб когось засудили за дачу хабаря, це, напевно, в історії випадок унікальний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews