Канада відмовляє у візах понад третині українців

05.09.2017 09:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Про це пише Цензор.НЕТ, цитуючи коментар повноважного посла України в Канаді Андрія Шевченка.

- Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо в минулому році кількість відмов зменшилася і дійшло до 24%, то в цьому році в першому кварталі ми мали 34% відмов українцям в канадських візах, – сказав Шевченко.

Говорячи про причини такої ситуації, посол України в Канаді зазначив:

- Мені здається, що ми є свідками трошки застарілої оцінки українців і міграційних ризиків, пов'язаних з Україною. І мені здається, що безвізовий режим з Європейським союзом повинен підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками. (...) Приклад Європейського союзу показує, що насправді ми готові до дуже зрілих безвізових стосунків із західним світом.

Проте щодо Канади і бажання наших співвітчизників туди їхати, то є один позитивний момент: ця країна істотно скоротила час на розгляд візових документів. Середній час розгляду візових документів в канадському посольстві на сьогодні коливається на позначці 5-7 робочих днів.

- Це набагато кращий показник, ніж у більшості країн, яким Канада видає візи, – сказав Андрій Шевченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews