Старателя із Сарненщини засудили та стягнули штраф у 22 тисячі гривень

09.09.2017 21:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівники Сарненської місцевої прокуратури забезпечили участь у розгляді судом обвинувального акта стосовно 38- річного жителя смт. Клесів, якого було затримано працівниками правоохоронних органів під час видобування бурштину-сирцю.

Злочинну діяльність чоловіка було викрито та припинено на території Сарненського району, де за допомогою спеціальної техніки було знято верхній шар ґрунту та викопано котлован для видобування «сонячного» каміння. У громадянина вилучено мотопомпу, підхватки, тички, шланги та автомобіль «ЗІЛ».

Вироком Сарненського районного суду 04.09.2017 чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) та засуджено до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном в 3 роки. Спеціальне знаряддя, яке слугувало для видобутку бурштину, конфісковано.

Також судом повністю задоволено цивільний позов Сарненської місцевої прокуратури та стягнуто з правопорушника на користь Клесівської селищної ради понад 22 тис грн збитків, заподіяних порушенням вимог земельного законодавства.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews