Міхеїл Саакашвілі повертається в Україну через «Краковець» (Фото, відео)

10.09.2017 12:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В пункті пропуску на польсько-українському кордоні «Краковець», не  маючи українського громадянства, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі спробує в’їхати в країну. Пряму відеотрансляцію з місця подій веде канал UMN.

Держприкордонслужба також закликала подорожуючих не використовувати пункт пропуску “Краковець” 9-12 вересня через можливі масові акцій. До пункту також обмежать доступ преси.

Саакашвілі заявив, що його будуть зустрічати депутати від «Самопомочі», лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко і екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

За даними секретаря партії «Рух Нових сил Михайла Саакашвілі» Мар’яни Почтар, також приїдуть 2-3 тис. його прихильників.

Нагадаємо, 9 вересня перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк розповів, що у Саакашвілі вилучать його український паспорт, а самого політика повернуть до Польщі, якщо він не пред’явить дійсного документа при перетині польсько-українського кордону.

«На сьогоднішній день пан Саакашвілі має на руках кілька українських паспортів – це внутрішній і два закордонних. Відповідно до рішення уповноваженого державного органу, ці паспорти визнано недійсними. Державна прикордонна служба України має доручення на їх вилучення», – сказав Серватюк.

Наразі журналісти, які виїхали з Польщі до українського кордону, очікують на прес-конференцію Саакашвілі в одному з готелів м. Ряшів. Як повідомляє «Укрінформ», заявлена на 11.00 прес-конференція досі не розпочалася. Спочатку журналістів запросили до конференц-зали, однак пізніше всіх попросили вийти і заявили, що прес-конференція відбуватиметься у рецепції готелю. Створилася тиснява через брак місця.

За останньою інформацією екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі у польському Ряшеві зустрівся з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко замість анонсованої його політичною силою прес-конференції.

Про це повідомляє власний кореспондент «Укрінформу» у Польщі. Тимошенко і Саакашвілі пройшлися містом.

Наразі колона автомобілів й автобус, в якому перебувають Саакашвілі і Тимошенко,  вирушили з Ряшева у бік кордону з Україною. За попередньою інформацією, колона прямує до Перемишля.

null
Фото: Ю.Банахевич/Укрінформ

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews