Фестиваль «Зело» змінив місце локації (Фото)

11.09.2017 23:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Фестиваль «Зело» змінив місце своєї локації і очевидно тепер матиме постійну прописку в історичному центрі Рівного - на території Рівненського краєзнавчого музею.

9-10 вересня, у Рівному відбувся щорічний волонтерський екофестиваль «ЗЕЛО». Попередні роки учасники фесту збиралися в парку ім. Т. Шевченка і там на галявинах розміщувались їх тематичні локації й збирали навколо себе людей близьких по духу, по захопленню і тих, хто хоче навчитися жити за законами природи. Адже основне, що об’єднує цих людей – це дієва любов до матінки-природи. А людина, як частинка тієї ж таки природи, що має більш розвинутий інтелект, має усвідомити свою відповідальність за майбутнє життя на землі. Ці люди сповідують здоровий спосіб життя. Вони борються за чистоту навколишнього середовища. Вони вміють своїми руками перетворювати прості речі у витвори мистецтва. Їх болить забруднена річка, засмічений ліс, задимлене місто, безпритульна тваринка. Вони готові засукати рукави і чистити, підмітати, розробляти нові технології, вчитися європейському відношенню до природи і вчити інших того, що вміють самі.

Вони – волонтери! Ось така загальна оптимістична картинка бачилася рівнянам на фестивалі «Зело».

Тут, у старому музейному парку, всюди збирались не такі вже й великі, але тісні кола однодумців. Майстер-клас про збирання і використання рослин для потреб людського організму від травознавиці з Івано-Франківщини Марії Пахолок. Навколо Тетяни Терещук зібрались слухачі, щоб дізнатись про цілющі властивості та культивування дерева гінкго, яким займається родина Терещуків вже багато років. І маленькі саджанці цього унікального дерева багато гостей свята понесли в горщичках додому, щоб виростити древнє дерево на своїй присадибній ділянці.

Любителі прогулянок на велосипедах потяглись до Юрія Ойцюся - керівника Спілки велосипедистів Рівного. А з яким захопленням слухали працівницю Рівненського зоопарку Катерину Арафілову, яка так розповідала про своїх підопічних, що одразу виникало бажання мерщій бігти туди, щоб потішитись кумедним життям його мешканців! 2 За два дні фестивалю було проведено десятки бесід, зустрічей, майстер-класів, науковцями було прочитано чимало науково-популярних лекцій.

Головне, що дає цей фестиваль – це можливість спілкування, обмінюватись досвідом, є можливість навчитись створювати щось самостійно, долучитись до загальної потрібної суспільству і кожному окремо справи. Тут було весело і цікаво. Особливість цього фесту ще й в тому, що його учасниками було дуже багато молодих батьків з дітками, які були не менш активними учасниками програм розроблених саме для найменших громадян.

Є надія, що цей зелений проект буде жити, розширить коло своїх учасників і гостей. Рівне – дійсно місто унікальних подій!

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук

 

null
Фото: Галина Данильчук


 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews