Рівненські лікарі вчилися командній роботі в екстремальній ситуації із тяжко травмованими людьми

12.09.2017 23:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З 5 по 10 вересня лікарі Рівного та області підвищували свою кваліфікацію на курсі «Підтримка життя під час травми». Організований ГО «Захист Патріотів» курс навчив їх новим підходам та алгоритмам по роботі з важкотравмованими пацієнтами.

Інтенсивний 6-денний курс зібрав 24 лікарів анестезілогів, хірургів, травматологів, які щодня під пильним керівництвом інструкторів із Великобританії, США та України відвідували низку теоретичних та практичних занять.

null
 Фото ГО "Захист патріотів" 

Один день догоспітальної допомоги та ще 5 днів навчань по роботі протягом першої години в госпіталі закріпили існуючу базу знань учасників курсу та додали принципово нових умінь і навичок.

«Курс зосереджується на виробленні правильного підходу до командної роботи із тяжкотравмованими пацієнтами. Це ті алгоритми, ті підходи та спільна мова, якої ми навчаємо лікарів, що безпосередньо стикаються з травмою у своїй роботі в приймальних відділеннях», — розповідає медичний директор «Захисту Патріотів» Олесь Гаращук.

null
 Фото ГО "Захист патріотів" 

Зосереджуючись на практичному й командному підході, навчання має на меті підвищити продуктивність та якість медичної допомоги в ситуаціях високого ризику через навчання лікарів відповідно до кращих світових практик. Відтак, в останній екзаменаційний день окрім теоретичного тесту лікарі складали практичний іспит, який проходив у формі симуляції реальної події.

null
 Фото ГО "Захист патріотів" 

Звук клаксона, істеричні крики й дим навколо… Автомобіль врізався в приміщення лікарні, частина будівлі завалилася. Є 12 постраждалих, усіх неодмінно потрібно врятувати. Бригада прибуває на місце події, сортує поранених за ступенем уражень і готує до евакуації в госпіталь, який у цей час розгортають у вцілілій частині будівлі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews