Митрополит Поліський Анатолій очолює делегацію УПЦ МП у Німеччині

13.09.2017 10:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Міжнародна зустріч «Шляхи миру – релігії і культури у діалозі», яку відкривали Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Європарламенту Антоніо Таяні, проходить у місті Мюнстер, інформує Північ-інфо.

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій очолює делегацію УПЦ МП у Німеччині і вже виступив перед присутніми з доповіддю під назвою «Війна – це завжди марна бійня». Владика розповів про роль Української Православної Церкви в умовах збройного конфлікту на Сході України.

null
Фото: Сарненська єпархія УПЦ

«Українська Православна Церква, будучи найбільшою християнською конфесією держави, з особливою гостротою і болем переживає цю трагедію, оскільки наші віруючі й духовенство виявилися по різні сторони лінії розмежування. Таким чином, наша Церква живе і звершує своє служіння по обидві сторони барикад», – зазначив архієрей у своєму виступі.

Владика Анатолій розповів присутнім про те, що роблять священики в умовах війни, а саме як виживають на окупованих територіях, де чи не щодня вмирають, як військових, так і мирні жителі.

У Німеччині поліський митрополит вже встиг зустрітися з Предстоятелем Антіохійської Православної Церкви Блаженнішим Іоанном Х.

null
Фото: Сарненська єпархія УПЦ

У Міжнародній зустрічі беруть участь понад 550 представників Руської, Сербської, Елладської, Американської та Румунської Православних Церков. Серед учасників є представники християнських конфесій та релігійних організацій з різних країн світу, а також відомі релігійні експерти та політики. Про це інформує Сарненська єпархія УПЦ.

null
Фото: Сарненська єпархія УПЦ

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews