Бути обізнаним у законодавстві – половина успіху

Активісти громад Рівненщини знайомилися із законодавчими змінами у сфері архітектури та містобудування.

13.09.2017 22:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В рамках роботи Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID був організований практикум з вивчення законодавства «Застосування ОМС містобудівного законодавства. Організація виконання повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю».

null
 Фото Проекту ПУЛЬС

Учасники практикуму – міські та селищні голови, секретарі рад та керуючі справами виконкомів розглянули ряд важливих питань: децентралізація повноважень у сфері Державного архітектурно-будівельного контролю, створення управління ДАБК (на досвіді м. Рівного), а також – завдання і повноваження органів місцевого самоврядування у сфері державного архітектурно-будівельного контролю. Ще ознайомилися із законодавчими аспектами управління, контролю, нагляду у сфері архітектурно-будівельної діяльності, утворенням та набуттям повноважень, механізмом передачі повноважень архітектурно-будівельного контролю.

null
 Фото Проекту ПУЛЬС

Фахівці розповіли присутнім про законодавчу базу у сфері архітектури та містобудування, її практичне застосування. Оглянули зміни у містобудівельному законодавстві.

В результаті роботи учасники практикуму розглянули й інші проблемні питання, та прийняли низку звернень до законотворців, аби вирішити їх. Зокрема щодо прозорості формування тарифів, відшкодування субсидій для комунальних підприємств, а також про підстави нарахування субсидії мешканцям ОСББ, та інші.

null
 Фото Проекту ПУЛЬС

За повідомленням проекту ПУЛЬС USAID Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews