У Дубні почистять ставок, облаштують автостоянку і зону відпочинку

Та чи радіють цьому дубенчани?

14.09.2017 06:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Новину про те, що у Дубні на «кар’єрах» почистять водойму, та ще й облаштують цілу зону відпочинку зі всіма благами цивілізації та витратять при цьому доволі кругленьку суму в понад 7 мільйонів гривень у громаді сприйняли по-різному. Пересічному дубенчанину все добре – на благо, – пише Інформаційний портал м. Дубно.

Бо ж і насправді покупатися і відпочити достойно в місті – ніде. Але кошторисна вартість втілення проекту «Реконструкція об’єкту благоустрою – водойма на вулиці Монастирській в м. Дубні» 7 млн. 161тис 288 грн. – неабияк подивувала дубенчан. Адже тим часом в Дубні є ряд інших гострих проблем. Серед найзлободенніших – заміна водогінних труб, частина з яких азбестово-бетонні (шкідливі), заміна колекторних мереж, через які місто вже дуже скоро буквально тонутиме у фекаліях. Можна додати до переліку відсутність басейну, зайвого дитсадка та занедбану зону відпочинку «Острівок». Ще гниє Іква.

З неабиякою іронією Дубенський інформаційний портал критикує ініціативи, які йдуть згори, без вивчення на місці реальних проблем та без узгодження з місцевою владою та громадою. То місто «обростає» дорого вартісними пам’ятниками, то ні з того, ні з сього обласне управління капітального будівництва замовило для дубенчан реконструкцію водойми за 7 млн. грн. й навіть перший транш 200 тисяч гривень виділило із природоохоронного фонду, а міський голова Дубна Василь Антонюк сказав журналістам, що нічого про це не знає, – пише джерело.
Чому саме область стала замовником реконструкції об’єкту благоустрою водойми на вулиці Монастарській у Дубні (коли в цьому місці є значно глобальніші об’єкти для фінансування ), а не міська рада, яка замовила проект? Чому підрядник, якого обрало УКБ – Приватна виробничо-комерційна фірма «Фіалка», яка в Дубні вже ославилася тим, що будувала спортшколу «Спартак» понад чотири роки, а добудовувати довелося дубенчанам за кошти міського бюджету.

То що зробить у Дубні цей підрядник на замовлення УКБ і що ж то за проект за сім мільйонів? Керівник ТзОВ «Гарант проект» Володимир Днесь розповів, що на «кар’єрах» почистять водойму (площа в межах 1,3 га.) земснарядом, вирівняють берегову зону, облаштують спортмайданчики, пляж з піщаною поверхнею, встановлять лавки та альтанки, облаштують доріжки, викладені бруківкою, проведуть електролінію та зроблять освітлення, також буде чимала автостоянка та під’їздні дороги. Загальна площа – понад 4 га.
Словом, проект гарний. Проте чи надважливий? Врешті, час покаже за чиї (обласного, державного чи міського бюджетів) кошти все-таки його завершать та здадуть в експлуатацію і чи виправдає сподівання ідейників підрядник ПВКФ «Фіалка» та замовник УКБ і чи насправді це не виявиться джерелом відмивання грошей по-рівненськи у Дубні.
Дубенчани сподіваються, що в області зважать і на інші дубенські екологічні проблеми, а представники в обласній раді частіше про них згадуватимуть та лобіюватимуть вирішення пріоритетних для громади питань.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews