Дубенщина: хто винен у тому, що родина з трійнятами опинилася без житла

14.09.2017 09:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Цього літа на нашому сайті, інших джерелах та в мережах публікували звістку про щасливу молоду сім’ю учасника АТО з Дубенщини. Трійко дівчаток народила двадцятирічна Анастасія Трофимчук з Білоберіжжя.

Звісно, ні у кого й думки не виникало, що про цю сім’ю влада не подбає. Зазвичай, коли народжується трійня, виділяють нове помешкання. Проте Дубенський інформаційний портал тепер пише, що молоде подружжя Трофимчуків, не маючи власного помешкання, проживає з батьками Анастасії у невеличкій сільській хатині, де всі зручності – на вулиці. Про виокремлене місце в будинку для трьох новонароджених дівчаток, а тим паче дитячу кімнату, не йдеться. Дубенських чиновників звинувачують в ігноруванні та небажанні поліпшувати житлові умови родині військовослужбовця, що захищає кордони України. Та чи тільки чиновники у всьому винні? Причини цієї історії з’ясовував Інформаційний портал м. Дубно.

null
Молодята Трофимчуки. Фото - Дубенський інформпортал

Голови Дубенської РДА Юрій Парфенюк пояснив, що тримає цю справу на контролі й відправив журналістів до керівника управління праці та соціального захисту населення Дубенської РДА Тетяни Чоботар, яка пояснила, що військовослужбовець Юрій Трофимчук не подав документи на облік ані як багатодітний тато, ні як учасник бойових дій. І зробити це як учасник АТО не може, оскільки не має статусу учасника бойових дій, а лише довідку про безпосередню участь в зоні проведення антитерористичної операції. Через що, власне, багатодітний тато не став і на квартирний облік.

За словами голови Дубенського осередку ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО, Юрій Трофимчук у 2017 році почав строкову службу у Національній гвардії. І під час її проходження тричі виїздив у м. Рубіжне Луганської області. Населений пункт не є окупованим, там не ведуться бойові дії, але є територією проведення зони АТО. В цілому там чоловік перебував близько 40 днів. А відповідно до змін до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, «…статус учасника бойових дій надається особам у разі залучення їх до проведення антитерористичної операції на строк не менше, ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення».

Тож, попри те, що Юрія Трофимчука звільнили від проходження строкової служби у зв’язку з народженням трійні, статус учасника бойових дій військовому планують надати.
Тож ймовірно, все ще владнається. Можливо, через власну необізнаність багатодітне подружжя не змогло створити кращі умови проживання для своїх новонароджених дітей.

Але, дубенські чиновники стверджують, що як би не було – поліпшити житлові умови подружжя може, як багатодітна сім’я. Тим більше, що згідно з українським законодавством, сім’я, у якій народилася трійня, має першочергове право на отримання житла в будинках державного або громадського житлового фонду.

Для цього молодим батькам з Дубенщини просто треба підготувати всі необхідні документи та стати на квартирний облік.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews