Коноплі для курчат: на Рівненщині поліцейські виявили п’ять фактів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків

15.09.2017 12:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Днями працівники сектору реагування патрульної поліції Острозького відділу на присадибній ділянці 73-річного місцевого жителя виявили та вилучили 44 рослини коноплі. Як пояснив пенсіонер, вирощував їх для курчат. А тепер за черговий посів знову відповідатиме за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України.

null
Фото ВК поліції в Рівненській області
А у Радивилові правоохоронці затримали жителя села Броди, який поблизу торгівельного закладу продав канабіс за 300 гривень. Нині чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. До того ж, з’ясувалося, що він уже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне вирощування коноплі та був засуджений на два роки умовно, термін яких сплив нещодавно. Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України, та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.
null
Фото ВК поліції в Рівненській області
У місті Дубно неподалік автостанції оперативники відділу поліції під час поверхневого огляду виявили у 32-річного місцевого жителя поліетиленовий пакет із рослинами коноплі. Раніше судимий за майнові злочини чоловік лише два місяці як вийшов із місць позбавлення волі.
З його слів, знайшов наркотики, які використовує для власного споживання у полі неподалік Дубна. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів).
Крім того, в рамках кримінального провадження, на підставі ухвали суду, поліцейські під час особистого обшуку виявили у 23-х та 27-річного жителів Рівного поліетиленові пакетики із порошкоподібною речовиною білого кольору, схожою на метамфетамін.Усі вилучені наркотичні засоби та зразки рослин та направлено на дослідження у Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС. Досудові розслідування у кримінальних провадженнях тривають.
За повідомленням Відділу комунікації поліції Рівненської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews