У рівнянина, підозрюваного у вбивстві, вилучили 170 набоїв та інші речі (Фото)

16.09.2017 09:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Правоохоронці встановили особу чоловіка, який 13 вересня позбавив життя 73-річну жительку обласного центру. Раніше судимому 34-річному сусіду загиблої повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

Нагадаємо, 13 вересня на балконі власної квартири знайшли тіло жінки з тілесними ушкодженнями. За свідченням лікарів, смерть настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми та перелому кісток черепа.

Поліцейські встановили, що на світанку того ж дня з квартири лунали крики. Утім, мешканці багатоповерхівки не звернули уваги, адже через проблеми зі здоров’ям у рівнянки подібне відбувалося не раз. Та все ж сусіди повідомили родичів, які й виявили жінку мертвою.

Проведеними розшуковими заходами працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції спільно з оперативниками обласного управління встановили зловмисника, який позбавив життя рівнянку. Ним виявився 34-річний чоловік, який мешкає поверхом вище.

Відомо, що чоловік вже притягався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Крім того, рівнянин перебуває на обліку через психічні розлади. З’ясувалося, що чоловік частенько заходив до сусідки. А того дня через побутовий конфлікт зустріч закінчилася фатально. 

У помешканні зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили господарські та кухонні молотки, а також ножі та сокиру. Крім того, чоловік зберігав у квартирі 170 патронів різного калібру.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, слідчі усе вилучене направили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Також під час огляду території навколо будинку, де проживає зловмисник, поліцейські виявили свіжо присипану яму, у якій знаходився будівельний молоток зі слідами крові. 

«Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук. — Судом йому обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Відповідно до санкції статті йому загрожує до 15 років позбавлення волі».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.

null
Фото ГУ НП

 

null
Фото ГУ НП

 

null
Фото ГУ НП

 

null
Фото ГУ НП

 

null
Фото ГУ НП

 

null
Фото ГУ НП

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews