Справу організованої групи бурштинокопачів скерували до суду

16.09.2017 14:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Оперативники обласного управління захисту економіки спільно зі слідчим управлінням ГУ Національної поліції та Рівненською обласною прокуратурою скерували до суду кримінальне провадження відносно організованої групи бурштинокопачів.

Злочинна група складалась із організатора та ще п’яти учасників. Організували незаконний видобуток бурштину два мешканці Дубровицького району.

Організатори злочинного угрупування всупереч встановленому законодавством порядку видобування корисних копалин, організували незаконне видобування бурштину-сирцю на території Дубровицького району Рівненської області. Для цього минулоріч придбав обладнання для незаконного видобутку та в подальшому організував і очолив організовану групу, до складу якої залучив осіб, що здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю.

Крім того, до очоленого ним угрупування чоловік залучив працівника правоохоронного органу, який надавав для членів організованої групи інформацію про можливі рейди з виявлення незаконного видобутку каміння.

Внаслідок добре налагодженого механізму повідомлення членів злочинного угрупування про рейди правоохоронних органів, незаконну діяльність злочинна група здійснювала в період з грудня 2016 року та лише в червні цьоріч була припинена.

В рамках досудового розслідування за адресами проживання усіх учасників злочинної групи проведено санкціоновані обшукиза результатами яких вилучено 11 кг. бурштину, документацію щодо незаконних оборудок з купівлі-продажу бурштину, а також знаряддя  для його незаконного видобутку.

Учасникам організованої групи повідомлено про підозру та кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

За матеріалами УЗЕ в Рівненській області. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews