Жириновський знову заявляє про претензії на фабрику в Костополі

17.09.2017 20:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Райцентр Костопіль на Рівненщині має нещастя бути батьківщиною скандального російського політика Володимира Жириновського. Північ-інфо повідомляє про прецедент, що скандальний російський політик Жириновський у прямому ефірі на телеканалі «Росія 1» вчергове згадав про своє право на завод у Костополі на Рівненщині, який за його словами, нібито колись належав його діду. Дискусія виникла на телеканалі «Росія 1» між Жириновським та радником Міністра ВС України Іллею Ківою по відеозв’язку, пише Північ-інфо.

«Фабрика где моя в Костополе? Фабрику найди мою в Костополе. Вы же в Ровенской области? Костополь далеко? Съезди туда посмотри на мою фабрику»,– кричав у студії Жириновський до Ківи.

null
Підприємство в Костополі, на яке претендує Жириновський. Фото з мережі Інтернет

Йдеться про Костопільський деревообробний комбінат (нині - підприємство з виробництва деревостружкових плит «Свіспан Лімітед»). Варто нагадати, що російський політик неодноразово стверджував, що саме фабрику у Костополі, де зараз працює «Свіспан Лімітед», будував ще його дід Іцхак Едельштейн, а тому він має на неї права. Жириновський заявляв, що збирається судитися з урядом України, аби повернути деревообробну фабрику діда в Костополі і навіть кілька років тому приїжджав на Рівненщину.

«Це була найбільша деревообробна фабрика. Вона постачала ліс до всієї Європи. Під час Першої світової війни німці її знищили. Тепер, мабуть, фабрика відновлена в Костополі, а у мене будуть претензії до уряду України, щоб я міг отримати майно свого дідуся, який чесно працював, був керівником єврейської громади Костополя», – заявляв в інтерв’ю російський політик.

Утім старожили міста розповідають, що насправді діду Жириновського належала лише маленька деревообробна пилорама. А те, що вона розмішувалося на ділянці, де нині працює ТОВ «Свіспан Лімітед», не більше, ніж домисли Жириновського.

Російськомовна ведуча ток-шоу посміялася із вишиванки Іллі Ківи словами «ой, какой нарядний», та й загалом тон розмови повагу до співрозмовників не викликав. А тому залишається незрозумілим, навіщо радник Авакова обговорював внутрішню політичну ситуацію у Україні на одному із кремлівських ТВ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews