Перспектива великого Рівного залишилася на папері: поруч ростиме великий Шпанів

17.09.2017 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Приміські села зі своїх міркувань не бажають приєднуватися до обласного центру. На разі йдеться про села Шпанів та Великий Житин, які вже прийняли рішення про створення територіальних громад. До них доєднуються й інші села з північного та північно-східного боку від Рівного. Тож Шпанів, Великий та Малий Олексин, Зозів, Ходоси, Хотин, Бармаки, Великий та Малий Житин об'єднуються в одну –  Шпанівську ОТГ. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

У грудні-січні у Шпанівській та Великожитинській сільрадах відбудуться вибори. І що мала робити обласна рада? Об’єднання в громади є ж бо процесом добровільним. Тож минулої середи обласна рада затвердила це об'єднання. А до перспективного плану формування територіальних громад на Рівненщині довелося внести зміни.

null
Шпанівський НВК (школа-садок). Фото з мережі Інтернет

— Рішення наших сільрад про об'єднання уже є, ми провели посадибне обговорення — понад 90% мешканців саме за такий формат об'єднання. Сам не знаю чому, але селяни категорично не хотіли об'єднуватися із Рівним. Наразі ми чекаємо висновки ОДА, а тоді подаватимемо документи до ЦВК. На грудень або січень вже можуть бути вибори до ОТГ.

Шпанівська сільрада нараховує близько 8 тис. мешканців. І ми, і Великожитинська — цілком самодостатні. За попередніми розрахунками, дохід на одного мешканця складатиме 2 тис. грн., що гарантує хороший розвиток громаді. За нами, скоріше за все, об'єднуватися буде Олександрійська, Заборольська та Кустинська сільради, активно Корнинська сільрада працює, щоб створити ОТГ з Тайкурською. Щодо Рівного, то є перспектива широкої агломерації, а не об'єднання. У будь-якому разі потрібно буде співпрацювати економічно, культурно, але агломерація, на правах рівних, буде можливою тільки за років п'ять, якщо в країні буде хороший економічний стан. До речі, від міської ради Рівного не було жодної ініціативи щодо об'єднання – так охарактеризував об‘єднавчі тенденції Шпанівський сільський голова Микола Столярчук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews