На Рівненщині телефонні шахраї діють як терористи

18.09.2017 17:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Коли вам на телефон невідомо від кого надходять гроші, або їх пропонують, не поспішайте з цього радіти. І ніякій "локшині", яка падає на ваші вуха з телефонної трубки від невідомих - не вірте!

Ось яку історію оповіла на своїй сторінці у Фейсбук Ольга Андрійчук. «Можливо моя історія комусь допоможе. Два дні тому на мобільний телефон в 3.00 год ночі надійшло 9 грн. від невідомого абонента за номером 096- 068-61-63. О 4.00 ночі з цього ж номера розпочалися до мене безперервні дзвінки. Коли ж я брала слухавку – збивали, і коли пробувала подзвонити – також збивали. До 9-ї години ранку до мене поступило 250 звінків. В обід мій номер Київстару заблокував оператор. Коли о 17.20 я підійшла в сервісний центр, мені повідомили, що мій номер вже НЕ МІЙ, ним користується інша людина.

Зразу ж запитали, чи до цього номера прив’язані картки банку. Коли через 20 хвилин я підійшла в Приватбанк, на моїй зарплатній картці було 0 грн 51 коп. Пін-коди не дійсні та Приват24 не пропускав тому, що не дійсний пароль.

Терміново зізвонилася з оператором гарячої лінії Приватбанку і заблокувала картки. Наступного дня я звернулася в Приват банк, змінила всі картки та паролі. Служба безпеки Приватбанку пообіцяла розібратися з ситуацією та зателефонувати.

Увечері цього ж дня мені зателефонували з невідомого для мене номера (091 963 74 23), представилися службою безпеки Приватбанку, повідомили, що була спроба знову зняти гроші з моєї картки, тому мені потрібно терміново підійти до банкомату та змінити пін коди, або вони допоможуть це зробити через Приват 24. Мені необхідно перевести на картку мобільного телефону 2800 грн, які мені зразу ж повернуться на картку, щоб зупинити шахрайство.

Вони прокололися: я підв’язала картки до нового мобільного номера, який ніхто не знає... Так зберегла свої гроші. Знову зателефонувала в службу гарячої лінії Приватбанку, все розповіла, вони підтвердили, що це шахраї і з моїми картками все нормально.

Ольга Андрійчук просить поширити цю інформацію, може комусь це допоможе. Хоча інформацію цю на замітку мали б узяти наші поліцейські, оскільки розповідає про телефонний тероризм вже не одна особа.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews