На Острожчині ніяк не визначаться щодо об’єднання громад

19.09.2017 14:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Консультанти «Інформаційного пункту децентралізації» Проекту ПУЛЬС, який реалізує Рівненське регіональне відділення АМУ, намагались зрозуміти, чому люди ніяк не можуть утворити громади.

Фахівці розповіли сільським головам та представникам сіл про результати об’єднання в інших районах області.

null
 Фото Проекту Пульс

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла присутнім про формування бюджету громади. Нагадала про додаткові надходження, повноваження та відповідальність. Навела приклади, як у районах почуваються уже створені ОТГ та ще не об’єднані села. В умовах децентралізації назад дороги немає. Об’єднуватись все одно доведеться, але коли сьогодні є  можливість робити вибір добровільно, то невдовзі це стане вимогою часу й тих, хто не визначився, все-одно кудись до когось приєднають.

null
 Фото Проекту Пульс

Люди стурбовані тим, адже район дотаційний і не вистачає робочих місць. Тому побоюються брати на себе відповідальність за громаду. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив: потрібно всіх брати у громаду, не дивитися бідна сільська рада чи трохи заможніша. Адже тільки так можна підтягнути усіх на вищий рівень. Керівники сільських рад поки що зайняли очікувальну позицію.

Повідомляє проект ПУЛЬС (USAID) Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews