У Рівному вручили повідомлення про підозру чотирьом організаторам грального бізнесу

20.09.2017 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Днями за погодженням із Рівненською прокуратурою поліція повідомлено про підозру в незаконній організації грального бізнесу чотирьом учасникам злочинної групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України (незаконне зайняття гральним бізнесом). Про це повідомляє ТК Рівне 1, посилаючись на інформацію з місцевої прокуратури.

Це зокрема жителі Рівненської та Житомирської областей.

В ході досудового розслідування слідчими поліції спільно із процесуальним прокурором та оперативними працівниками Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України встановлено, що підозрювані, діючи умисно, за попередньою змовою, з корисливих мотивів, у порушення вимог законодавства організували на території міста Рівного діяльність чотирьох гральних закладів, де під виглядом розповсюдження лотерей проводять азартні ігри.

Зловмисники використовували ряд нежитлових приміщень по вулицях обласного центру: Київська, Чорновола, Пересопницька, де встановили персональні комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням, призначеним для отримання доступу до серверів із симуляторами гральних автоматів. Можливість доступу до азартних ігор надавалась через мережу Інтернет з внесенням гравцем ставки, що дає можливість отримати виграш, а результат повністю або частково залежав від випадковості.

Протиправну діяльність викрито та припинено правоохоронцями ще у серпні 2017 року. Під час проведення понад 30 санкціонованих обшуків у приміщеннях гральних закладів вилучено понад 300 одиниць комп’ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, гроші, одержані від внесення гравцями ставок. Доказову базу поповнили також вилучені 50 мобільних терміналів та чорнова документація. За ініціативи прокуратури Рівненським міським судом на вилучене майно накладено арешт.

На даний час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування. За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури проводяться слідчі дії з метою притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності. Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді штрафу до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews