"За одного - десять!" – до чого дійде протистояння між селами на Поліссі?

Дроздинці погрожують жителям села Грабунь жорстокою розправою

22.09.2017 06:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Грозяться помститися за загибель свого товариша молодики із села Дроздинь, що у Рокитнівському районі на Рівненщині селянам із села Грабунь. Тож великій неспокій оселився в селищі. Особливо бояться жінки. Розбірки між молодиками двох сіл вже завершилися трагедією: 23-річному хлопцю із незареєстрованої мисливської рушниці вистрелили у живіт і він помер на місці. Здавалося б, пора на цьому й припинити протистояння. Адже підозрюваного, 22-річного хлопця з села Грабунь, тримають під вартою, розповідає Північ-інфо.

Проте, у Грабуні люди виправдовують затриманого хлопця, стверджуючи, що він захищався від нападників, оскільки оскаженілий натовп прийшов до його хати на розправу зі штахетами та почав бити вікна. Розповідають, що парубки двох сіл завжди між собою конфліктують і ніхто не в змозі дати раду цьому.

«Дитя невинне, що оборонялося, сидить у СІЗО. Дитя убивають, а що йому залишалося робити? Зараз далі погрожують. Кажуть, що ще спалять тут усе… Казали, приїдуть і за одного буде десять…», – розповідають кореспонденту «ТСН» місцеві жінки.

Пообіцяли відреагувати на погрози в обласній поліції.

«Громадяни хай не мовчать, а звертаються, тоді ми направимо туди наряди, щоб попередити і не спровокувати якогось конфлікту між селами», – запевнив заступник керівника ГУНП Рівненщини Сергій Волков.

null
Фото північ-інфо

Як повідомляють у поліції, обірвалося життя хлопця, який у розбірках своїх друзів безпосередньої участі не брав, але приїхав з ними за компанію до села Грабунь подивитися, що то буде. Його смерть для родини – страшна трагедія, яку нічим виправдати неможливо. Як і неможливо повернути відібране раптово молоде життя через сліпу помсту:

В іншому селі Дроздинь ніхто з учасників конфлікту розповідати, як усе було насправді знімальній групі «ТСН» не схотів, лише погрожували. Та й знайти тут тверезого співрозмовника вдень журналістам було важко.

На Поліссі під час сутички застрелили випадкового свідка (ВІДЕО)

Відео ТСН


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews