ВНЗ Рівного отримали доступ до міжнародних баз даних

22.09.2017 06:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Доступ до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету матимуть два виші – Рівненський державний гуманітарний університет та Національний університет водного господарства та природокористування. Пише сайт Рівненської ОДА.

Відтак, невдовзі через бібліотеки РДГУ та НУВГП кожен матиме можливість користуватися ресурсами, які надають бази даних Scopus та Web of Science. Такі бази даних є сучасним і корисним інструментом у роботі з науковою інформацією як для окремих дослідників, так і для наукових установ. Це дозволить вченим працювати з найбільш актуальною інформацією.

Загалом, інформацію з цих баз зможуть використати майже 100 українських вишів та наукових установ МОН.

ВНЗ та наукові установи були відібрані спеціально створеною Комісією, куди увійшли представники МОН, Державної-науково-технічної бібліотеки та самих університетів і наукових установ.

Комісія враховувала такі критерії, як спосіб організації доступу до електронних наукових баз даних, можливість надання такого доступу іншим організаціям, кількість публікацій у наукових журналах, що включені до Web of Science Core Collection та Scopus та інших.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews