Рівненський собачий притулок просить про допомогу

22.09.2017 09:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Собачий притулок «Надія», що на Млинівській 23 А, існує вже 15 років. Всі тварини тут вакциновані та отримують потрібне лікування. Директор Аліса Бекишівна розповіла, що заклад - дім для 120 собак.

На гроші доброчинців та свої директор з працівницею Оленою годує, оплачує стерилізацію, робить ремонт та як може турбується про тварин:

«Кошти використовуємо на кашу, на стерилізацію, та їх не вистачає. Я вже продала багато своїх речей після чоловіка вже всі речі продала. А вони потрібні на все, - і на дрова і на вольєри. Добре, що збудували вже два. Є в притулку один працівник, що займається ремонтом – платимо йому зарплату. Та потрібні ще дві працівникці(-ки) і на кухню – варити їсти і для догляду території хоча б на півдня».

Пані Аліса 40 років займається допомогою тваринам. Вона все життя займалася собаками та трохи котами.  Тож вирішила створити місце, де б турбувалися про тварин. Зараз пані Алісі 72 роки, вона встигає організувати і життя притулку - роботу помічників та найманих працівників, і сама всі сили віддає вже рідним тваринам. 

null
Фото, надане директором притулку

Цьогоріч Аліса Бекишівна планувала поміняти будки, але коштів не вистачає, тож потрібно купувати дошки-дпс, щоб хоча б накрити будки, що протікають адже їм вже по 15 років, а собаки постійно руйнують:

«Хочу робити прибудови будок секціями по три, по чотири, але в цьому році не вдастся, тому що всі гроші, які вдалося знайти, пішли на ремонт господарських приміщень, кухні (дах, побілка, збудували піч). Зараз відкладаю гроші на такі секції. Вольєри дуже дорого обходяться, на жаль, 8 тисяч один. Дуже дорогий метал. Жесть, сітка, металеві конструкції – це все потрібне для вольєрів, а собаки дуже потребують теплого житла на зиму. А ще навесні  потрібно буде стерилізувати собак. Просимо, щоб рівняни допомогли, хто може металом, хто може надсилайте гроші. Ми коли йдемо купувати завжди просимо чеки і звітуємо за всі кошти».

Серед благодійників притулку - Світлана і Віталій  – лікарі-травники медичного центру зі Здолбунова. Вони  щомісяця першого числа присилають кошти на утримання собак. Допомагають також друзі та рідня пані Аліси і рівняни-благодійники. 

null
Фото, надане директором притулку

Щомісяця сюди підкидають собак, але доглядати у притулку їх не мають змоги, адже потрібна і фінансова підтримка і працівники. Сама пані Аліса піклується про собак, навіть накульгуючи. Вона вже і живе на території притулку у маленькому вагончику:

«Син з невісткою зробили такий подарунок – тепер можу тут і лишатися. Бо щодня їздити у свою квартиру на Ювілійне - дорого. Тож більшість часу проводжу тут».

null
Щолб доглядати засобаками, у цьому вагончику жінка живе. Фото, надане Алісою Бекишівною

Фінансові потреби притулку з’являються постійно – все старе портиться, гниє, ламається. Ось нещодавно згорів водяний насос - вже поставили новий,  але той обійшовся аж в 5 тисяч. Для продовження ремонту потрібні сніжка та цемент. А на зимове утеплення - закупили лише солому яка постійно мокріє, тож її потрібно регулярно прибирати.

Притулок «Надія» звертається за допомогою до рівнян:

«Приносьте старі речі, каструлі, продукти, дошки, піддони, металолом, – це все пригодиться для собак. Допомагаєте як волонтери та перераховуйте кошти, собачки дуже потребують вашої підтримки. Підприємців, які можуть продати їжу для собак, каші дешевше – теж просимо допомоги».

Реквізити банківського рахунку та номер телефону:

Номер картки Приватбанку: 5168742347168407 Мамчур Айзада Бекишівна

Номер телефону: 097-645-80-89 Аліса Мамчур

Допоможіть собакам нашого міста за адресою вул. Млинівська 23а. 

Спілкувалася Оксана Кислюк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews