Рівненське радіо україномовне на 100% (Інфографіка)

22.09.2017 19:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
В ефірах радіостанцій Рівненщини 100-відсоткове мовлення українською. Також в Рівненській області найчастіше звучать україномовні пісні - їх в ефірі 82%.

Таким чином, радіостанції Рівненщини удвічі перевищують «мовну» квоту, адже перевиконують законодавчу вимогу щодо трансляції україномовних пісень на 57%, а щодо ведення передач державною мовою – на 50%.

null
Фото з мережі Інтернет

Таким чином, Рівненщина – область-лідер, де дотримуються вимог законодавства щодо «мовних» квот.  

Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко під час зустрічі із керівниками телерадіоорганізацій Рівненської й Волинської областей.

null
Фото з мережі Інтернет

Фактично всі радіостанції – загальнонаціональні, регіональні та місцеві – виконують закон про квоти української мови. Проте регіональні та місцеві мовники значно перевиконують вимоги закону, ніж загальнонаціональні радіостанції.

null
Фото з мережі Інтернет

Під час зустрічі із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко та головою облради Миколою Драганчуком керівник Нацради обговорив й інші питання інформаційного простору. Зокрема, йшлося про проблему інформвакууму ("білі плями"), яка залишається актуальною для прикордонних областей Рівненщини та Волині, а також необхідність забезпечення соціально незахищених категорій населення телетюнерами за бюджетні кошти.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews