Рівненщина лідирує в енергетиці, тримаючи курс на енергозбереження

23.09.2017 07:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

За підсумками І півріччя 2017 року Рівненська область перша в Україні за напрямком «відновлювана енергетика та енергоефективність». Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Так, за даними Мінрегіонбуду, Рівненщина – перша в Україні за часткою домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках  енергоефективних  заходів у житловому секторі. З початку дії державної програми учасниками програми «теплих» кредитів стали майже 10 тисяч родин Рівненщини та ОСББ. Суттєвою підтримкою для місцевих жителів є компенсація 15% тіла кредиту з обласного бюджету, на що у 2017 році передбачено 4,65 млн. гривень. Аналогічні програми розроблені майже в усіх районах та містах Рівненщини.

«Першість у сфері енергетики Рівненська область втримує вже декілька років поспіль. А це ще раз підтверджує те, що ми впевнено рухаємося у напрямку енергоефективності. За останні декілька років бюджетні заклади місцевого підпорядкування наполовину скоротили обсяги споживання газу, а підприємства теплоенергетики – на 40%. Тому  ми і надалі будемо дотримуватись загальнодержавної стратегії –підвищення енергонезалежності», – відзначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Ще варто додати, що Рівненська область одна з кращих за кількістю котелень на альтернативних видах палива та має позитивну тенденцію із впровадженням лічильників тепла. Зокрема, 970 житлових будинків Рівненщини, а це більше 82 % оснащені приладами обліку теплової енергії.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews