На Рівненщині в закладах охорони здоров'я проведуть аудит

23.09.2017 11:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В чотирьох комунальних закладах охорони здоров'я Рівненщини проведуть аудит.

Меморандум про спільні наміри щодо впровадження проектів з розробки та реалізації стратегічних планів розвитку комунальних закладів охорони здоров’я Рівненської обласної ради на 2017-2020 роки підписали Рівненська обласна рада, Обласний перинатальний центр, Рівненська обласна клінічна лікарня, Рівненська обласна дитяча лікарня, Рівненський обласний онкологічний диспансер і ТзОВ «Група компаній Адвантер».

За участі голови обласної ради Миколи Драганчука, керівників вищезгаданих медзакладів і представників компанії «Адвантер» відбулася презентація проекту.

«Якщо запитати будь-кого «Чи задовольняє рівень медичного обслуговування в Україні? – відповідь можна передбачити: ні. Саме тому в країні починається медична реформа. І обласна рада, як орган, який управляє медичними закладами третинного рівня, не може стояти осторонь цього процесу. Тому сьогодні розпочинаємо розробку стратегічних планів розвитку комунальних закладів охорони здоров’я обласної ради. Зокрема, ініціюємо проведення аналізу функціонування медичних закладів. Переконаний, такі дослідження потрібно провести й в районних, дільничних лікарнях , аби сформувати чітку картину проблем та шукати на основі зібраних даних шляхи їх вирішення», – зазначив голова обласної ради Микола Драганчук.

У меморандумі обумовлені спільні завдання діагностики проблем чотирьох найбільших медзакладів Рівненщини. Допомагатиме в цьому група компаній «Адвантер», яка має досвід в реалізації подібних проектів. Зокрема, в Києві та Полтавській області.

«В результаті нашої роботи керівники медзакладів отримають інформацію, що потрібно зробити, щоб покращити ситуацію та побачать реальну економічну ефективність закладів. Можливо, в якійсь з лікарень реалізуємо пілотний проект«», – розповів представник компанії «Адвантер» Ярослав Сірий.

Здійснюватиме так званий «медичний аудит» ТзОВ «Група компаній Адвантер» безкоштовно, а його результати обіцяють оприлюднити.

За матеріалами «ПроРівне».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews