Новий сезон "Розминки від чемпіона" стартував на Рівненщині

23.09.2017 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

А розпочався черговий сезон зустрічей видатних спортсменів Рівненщини з учнями загальноосвітніх навчальних закладів області З Володимирецького району, з Рафалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зустрічі ці мають назву «Розминка від чемпіона». Про це повідомляє «Все про спорт».

null
 Фото: "Все про спорт"

Організацією і проведенням таких  заходів займається комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Цього разу запрошеним гостем був майстер спорту України зі стрільби з лука, керівник відділення стрільби з лука Сарненської дитячо-юнацької спортивної школи Іван Мазепа.

null
 Фото: Все про спорт

Окрім високих досягнень у спорті Іван є постійним учасником заходу «Розминка від чемпіона», адже вже багато сезонів поспіль регулярно зустрічається з дітьми по всій області і ближче знайомить їх з історією і сучасністю свого улюбленого виду спорту.  За свою активність на ниві популяризатора рухового дозвілля він також визнавався переможцем конкурсу «Кращий волонтер «Спорту для всіх».

Цього разу під час зустрічі діти могли не лише поговорити з гостем, задати йому свої питання та зробити спільне фото, а й навіть спробувати себе в ролі лучника. Учні вперше тримали в руках такий професійний інвентар, тому спочатку їм дуже детально розповіли про правила поводження з ним. Як розташувати руки на рукоятці? З якою силою натягувати тятиву? Всі ці, та безліч інших запитань виникало в дітей під час спроб влучити у ціль. Зрештою, майже всім вдалося приборкати лук і якщо не влучити в «десятку», то наблизитися до цього.

null
 Фото: Все про спорт

Також гість провів для дітей розминку, яку сам робить перед кожним тренуванням. Такі вправи спрямовані на підтримання всього тіла в хорошій формі, а особлива увага приділяється підготовці м’язів рук. В цьому сезоні продовжилося нагородження переможців конкурсу малюнку, який в школі назвали «Спорт очима дітей». Троє авторів найкращих робіт отримали сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області, які спортсмен вручив особисто.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews