Нова пенсійна реформа в Україні викликає занепокоєння у світі

24.09.2017 15:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд в спільному листі до уряду України висловили побоювання щодо внесених змін до законопроекту про пенсійну реформу (№6614). Про це повідомила директор СБ по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен, - пишуть на сайті TBI.

«Переглянутий проект закону, поданий на початку цього тижня, був змінений так, що викликає значне побоювання як у СБ, так і в МВФ», - сказала вона на Українському фінансовому форумі, організованому інвестиційною групою ICU в Одесі 21-22 вересня.

Нагадаємо, проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років в 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років. Ті ж громадяни, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги після досягнення 65 років, виходячи з сукупного доходу сім'ї.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews