Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

На Кореччині люди проти будівництва заводу з виготовлення деревного вугілля: дим буде заважати нормально жити

29.09.2017 15:44   Джерело: RvNews
Автор : Марта Білик

У с. Сапожин Корецього району починається підготовка до спорудження заводу з виготовлення деревного вугілля. Проте місцеві проти будівництва, адже стоятиме він лише за кілометр від житлових будинків і селянам доведеться дихати їдким димом, який утворюватиметься внаслідок згорання деревини, про це розповіла редакції жителька села Ольга Тишкевич.

Як зазначила жінка, рішення про дозвіл спорудження на місці старої хати заводу депутати Сапожинської сільської ради тиждень тому прийняли незаконно. Із 12 членів сільради були присутні тільки 7. Та це не завадило сільському голові ухвалити рішення.

Як стало відомо, цей приватний підприємець, який хоче спорудити завод у Сапожині, вже неодноразово у сусідніх селах намагався отримати дозвіл на будівництво. Проте всюди отримував відмову. Нещодавно він уклав угоду з власницею старої хати у селі, у якій вже ніхто давно не живе, і тепер на тому місці хоче спорудити свій завод

- Знаю, що такий дозвіл незаконний. Консультувалася у земельному відділі в районі і мені розповіли, що такі земельні ділянки під будівництво заводу не виділяються, - резюмувала Ольга Тишкевич.

Люди забили на сполох сьогодні, коли на територію імовірного будівництва почали встановлювати бочки. Наразі люди шукають шляхів, як зупинити спорудження заводу, готують звернення до голів Корецької РДА та райради, голови Сапожинської сільської ради з вимогою заборонити будівництво.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews