Служба у справах дітей інформує про позбавлення батьківських прав

І не тільки. Питань у служби багато. Усі складні. Бо стосуються долі дітей

30.09.2017 08:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

27 вересня 2017 року відбулося  засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Рівненської міської ради. Під час засідання розглядалися  питання соціального та правового захисту дітей.

Зокрема розглянуто три запити суду про надання висновку органу опіки та  піклування щодо доцільності  позбавлення батьківських прав  батьків стосовно  дітей. І було прийнято рішення про доцільність позбавлення двох батьків батьківських прав. Щодо одного батькк запит відхилено. Висновки органу опіки та піклування щодо розглянутих питань, що носять рекомендаційний характер, будуть направлені до суду.

 Усі питання морально важкі. Всі визначають долі як дітей, так і батьків. Розглянули також дві заяви батьків, які проживають окремо від дітей та просять визначити спосіб їхньої участі у вихованні дітей та спілкуванні з ними. Ще розглянули ухвалу міського суду щодо позову про скасування усиновлення і відповідне рішення було прийнято.

Обговорили  також  заяву матері дитини про надання дозволу на вчинення правочинів щодо відчуження майна дитини та звернення державної виконавчої служби Рівненського міського управління юстиції щодо надання дозволу на реалізацію  нерухомого майна, де зареєстрована малолітня дитина. Також на засіданні  затвердили індивідуальні плани соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку в службі у справах дітей Рівненського міськвиконкому.

Питання порядку денного детально вивчалися працівниками служби у справах дітей. Висновки служби у справах дітей  обговорювалися членами комісії, були заслухані батьки по справах та прийняті відповідні рішення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews