Підприємця з Київщини, який нагодував дітей Зарічненської гімназії яйцями з сальмонелою, чекає суд

30.09.2017 12:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Діти Зарічненської гімназії на, а це 18 першокласників, які злягли від сальмонели, вже повернулися за шкільні парти. Проте ще три місяці вони будуть на диспансерному спостереженні в лікаря-інфекціоніста і періодично їм будуть проводити необхідні лабораторні дослідження. Підприємство, яке забезпечує харчування на Поліссі чекає судовий розгляд, пише Північ-інфо.

Після візиту до шкільної їдальні першачки опинилися в лікарні з отруєнням. Кишкову інфекцію у дітей підтвердили і спеціалісти обласного лабораторного центру. Розслідуванням масового отруєння школярів та спалаху сальмонели на Рівненщині займається поліція. Нагадаємо, курячі яйця, якими ймовірно потруїлися діти, були завезені із Тернопільської області із «Птахофабрики Тернопільська».

Залишки партії яєць повернули постачальнику, інформує Держспоживслужба в Рівненській області. Підприємство, яке забезпечує харчування учням Зарічненської гімназії – це ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» з міста Вишневе Київської області, повідомляла Зарічненська РДА.

«Щодо недобросовісного підприємства, яке забезпечувало харчування дітей у гімназії, очікує розгляду судова справа, так як нашими спеціалістами по виявлених недоліках було складено протокол та направлено до Київського окружного адміністративного суду», – коментують у Держспоживслужбі.

Відповідно до статті, за якою порушена кримінальна справа, винуватцям загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або громадські роботи, або ж позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Разом з тим, в усіх районах області спеціалісти Держпродспоживслужби у жовтні – листопаді будуть перевіряти харчоблоки всіх навчальних закладів.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews