У Рівненській ОДА запевняють, Рівненщина до холодів готова

02.10.2017 18:15   Джерело: Рівненська ОДА
Опубліковано : Марта Білик

Рівненщина – серед областей України, теплопостачальні підприємства якої найкраще розраховуються за спожитий природний газ. Про це повідомив  Віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на нараді з регіонами щодо підготовки до опалювального сезону, - пишуть на сайті Рівненської ОДА.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, зараз до холодів підготовлені усі школи, садочки та медзаклади в області. Взимку їх обігріватимуть за допомогою 806 котелень. Теплові об’єкти приведені до ладу, аби безперебійно розпочати та провести опалювальний сезон.

До зими повністю готові й житлові будинки. Так, у будівлях відремонтували покрівлю, системи гарячого та холодного водопостачання. Понад 80 відсотків усіх будинків оснащені приладами обліку теплової енергії. У місті Рівне цей показник складає 100 %.

«Зараз будемо щодня контролювати температурний режим, аби у разі погіршення вчасно підключити соціальні і житлові об’єкти до тепла», - підкреслив Олексій Муляренко.

Окрім того, споживачі області справно сплачують за використані енергоресурси – електроенергію, блакитне паливо та теплову енергію. Рівень розрахунків складає від майже 100 до 120 %.

Нагадаємо, що соціальні об’єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів. А  житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненська ОДА