У Рівному презентував нову книгу Остап Дроздов, відомий журналіст і письменник

04.10.2017 14:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Півтори години відвертого спілкування в гостинній залі Рівненської обласної бібліотеки з відомим українським журналістом, одним із найупізнаваніших медійників Остапом Дроздовим, який наразі був запрошений до Рівного, як письменник, автор двох нових романів, пролетіли надто швидко. Він говорив з аудиторією просто і весело, розумно і проникливо.

Одразу сказав: «Давайте не про політику і не про політиків, якими я вже наситився вдосталь на своїх телепрограграмах».

null
Остап Дроздов. Фото Галини Данильчук

Він розповідав про свій новий роман з інтригуючою назвою «№ 2», який щойно вийшов у Львові. А першим був « № 1. Роман-вибух». Чому взявся за письменницьке перо? Відчув, що те, чим він займається, як журналіст, вже стає просто, як функція і втрачається Остап Дроздов, як особистість.

null
Такої назви для книжки ще не вигадав ніхто. Фото Галини Данильчук

Тож потреба в письменницькій праці – це «потреба повернути себе собі». Про що пише Дроздов-письменник? Про нас, про кожного, про пошуки щастя, про взаємини батьків і дітей, про право кожної людини бути вільною і реалізованою, як особистість. А центральний персонаж його роману – це Країна, як така, якою вона має бути, щоб її полюбити, щоби кожен зміг реалізуватись в ній як особистість.

Перед рівнянами розкривався інший Остап Дроздов, аніж ми звикли його бачити на телеканалі «Zik». Він бунтар, психолог, реаліст з молодою «безвізовою» душею шукача правди та з досвідом, взятим від життя прийдешніх поколінь, що жили за залізними завісами.

null
З Валентиною Ярощук, директором Рівненської обласної наукової бібліотеки. Фото Галини Данильчук

Говорив своєю «остапівською» львівською говіркою, а зала заворожено слухала. Тільки в певні миті в знак особливої підтримки його висловів чи думок, час від часу зривались щирі оплески. Він говорив те, що думаємо і ми всі, тільки якось більш сміливо, чітко, логічно, з правильно розставленими акцентами.

null
Фото Галини Данильчук

А далі посипались запитання. І вже без політики і її персонажів, які за десятиліття пройшли через студію Дроздова, не обійшлося.

null
Фото Галини Данильчук

Не обійшлося без влучних саркастичних жартів, відвертих міркувань. Були професійні запитання журналістів щодо перспектив українських ЗМІ. Остап Дроздов охоче дав відповідь і на мої питання:

- Які літературні плани в письменника Остапа Дроздова?

- Я думаю, що рік-півтора нічого не зможу писати, бо занадто багато вклав в цей текст «№ 2». Багато внутрішнього надриву, антагонізму, любові. Я відчуваю, що мені треба настоятися, набратися нових смислів. Фатально боюся самоповторів. Я повинен пройти реновацію, відновлення. Мені треба поїздити, подивитися, як люди сприймають, що говорять. В кінці жовтня поїду в Запоріжжя, Нікополь. Люблю спостерігати оголений нерв буднів. Сяду в маршрутку, їду і слухаю. Сивію зразу, волосся дибки стає, але таке пізнання. Це цікава тема.

- Яке враження від Рівного?

- Для мене Рівне – це місто, з якого розпочався мій всеукраїнський тур зі своєю першою книгою минулого року. З Рівного я починав і для мене це місто як для літератора стало благословенним. А сьогоднішній приїзд – це теж – ваша тепла розуміюча аудиторія. Ще буде зустріч в Острозькій академії і в книгарні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews